Човек, като говори, трябва много внимателно да си мисли и

...
Човек, като говори, трябва много внимателно да си мисли и
Коментари Харесай

Шапка им свалям, коварно ме сготвиха, една прекрасна госпожа дойде и нащрака в мое отсъствие |

Човек, като приказва, би трябвало доста деликатно да си мисли и за себе си. Аз съм подготвен и доста пъти съм изяснил по какъв начин подло неговите хора (на президента Румен Радев - бел. ред.) ме сготвиха по едни доста обикновен метод с една прелестна госпожа, която пристигна и нащрака в мое неявяване. Всичките тези работи ги направиха по съвършен метод, шапка им смъквам.

Това сподели министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти на следващата ревизия, този път на автомагистрала " Хемус " край Буховци. 

" Много добре бяха разучили обстановката. Години наред са се готвили за един сходен миг. Грешката им беше, че пуснаха клипа, в който се снима спалнята, къщата, най-сервизните ми пространства в мое неявяване. Кой държи злато, пари, диаманти в едно чекмедже, откакто касата, всички, които са живели там, знаят, че аз съм я заварил тази каса пред вратата. Там си беше, там си седи. Като ченгеджийска обстановка я направиха фантастична. Неслучайно единствено той го повтаря, тъй като най-близкото му обграждане го свърши ", безапелационен е Борисов.

По думите му " някой записвал, пускал нещо нелегално, а неговите записи, в които той хъка-мъка, със смс-ите и прикриването на инспекция, са със законни СРС-та. Като приказваме за едните записи, да приказваме и за другите. Ползва има ли от това - не. За мен казусът е завършен, взел съм си поуките, само че не мога да отрека, че го направиха по брилянтен метод ".

Премиерът добави още, че се вижда по какъв начин са почнали да подреждат и други неща - " ликвидиране на манекенка в Гърция. Какво се оказа - цялостна неистина. После Борисов пие ракия, тоест тарибейства си в Ниш с Курц. Такива образци мога да ви дам и с къщи, острови, само че за жалост доста от нещата хората по какъв начин запомнят? "

Борисов прикани публицистите да отидат и да видят по какъв начин се строи.

" Най-хубаво е, с цел да можете да покажете, да отидете, да застанете под мостовете, тъй като в този момент минавате за 5-6 минути. С тази права ще се спести най-малко половин час, само че хората няма да знаят ", сподели още Борисов.

Коронакризата

Първо, ние в България направихме по този начин нашите ограничения, че още не можете да усетите пандемията. Имаше доста мощно стягане първия месец, когато имаше остра вълна и когато като цунами вървеше през света. Тогава ние безусловно затворихме всичко и тя мина. Мерките 60/40, 80/20, хиляди фабрики, стотици хиляди работни места ги запазихме и по тази причина безработицата в България е към 7%. Докато в Съединени американски щати, Англия и в европейските страни ги дават 25/30%. И за мое най-голямо страдание, Европа не се съгласи да направи медицински протокол и още веднъж влиза неподготвена в рецесията, съобщи той и даде образец с това, че " един от телохранителите на Шарл Мишел има ковид, той се карантинира 15 дни, отсрочва се Европейския съвет, а има толкоз значими решения да се взимат ". 

Преди няколко години предизвестих Путин

Министър-предстедателят разяснява и оповестяването на двама руснаци за личност нон-грата поради шпиониране на армията ни.

" Още преди няколко години предизвестих президента Путин, тогава министър председателят Медведев беше в България, че на територията на България такива неща не позволяваме. Прокуратура е доста прецизна в това отношение и всеки, който се пробва да шпионства - по надлежния ред, който е доста добре разказан в интернационалните връзки и в министерството, го вършим. За да работят по този начин ДАНС и прокуратурата, има задоволително доказателства ".
Експертен кабинет 
По думите на Борисов казусът на сегашната обстановка е, че доста от извънпарламентарните партии, които не по " негова виновност са се разцепили на три партии, няколко нови политически плана се оформиха и се обявиха и в този момент за няколко месеца те са длъжни да загряват към пистата, с цел да си доведат повече гласоподаватели, които да гласоподават за тях ". Премиерът сподели, че ги схваща и че знае, че те няма да спрат, само че това не значи, че на всеки, на който му се приискат избори и ги е изгубил, след 20 дни или след 1 месец би трябвало да организираме избори. " Миналата година имахме два - европейски и локални. След няколко месеца са и постоянните избори. Това постанова това бързане ". 

" Експертният кабинет устройва ГЕРБ най-вече, мен ме устройва най-вече, тъй като мога да си работя за партията, не да се движа всеки ден по обществено, стопански, финансови тематики ", безапелационен е Борисов.

Според него значимите неща за България ГЕРБ ги е направила в този мандат - двойно нарастване на заплатите на учители, на доктори. " Вчера... те ще станат 60 млн. лв. за висшите образователни заведения. Нулева миграция, което някак си услужливо всички не помнят. Водеща роля в района в процеса Акаба, берлинският развой, а и в спора в Средиземно море ролята, която България играе - историята ще ги извади тези неща ", изясни той. 

Борисов се обърна към публицистите с думите, че ще видят какъв брой доста са помогнали, с цел да има среща сред Гърция и Турция.

" От всички тези, които желаят да влязат в Народното събрание, ги познавам доста добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа. Знам им качествата. Това е вярно, единствено в случай че има доста висока политическа просвета във всички, тъй като светът влиза в страхотна меланхолия. Той е влезнал към този момент. Там е ", добави министър председателят. 

Според него работата сред двете институции - президентство и Министерски съвет, си върви - по отношение на генералитета, посланиците, мероприятия.

" Трябваше да ни гледате в процеса Акаба, където участвахме дружно. Радев 3 минути хвали България, за което му благодаря. Всички хвалеха България и ние с него се чувствахме горди. Той към този момент е политически състезател, не е наедно далечен. Не е неутрален, а е доста мощно политически декориран - в коя политеческа партия, дали ще е нова, дали към Българска социалистическа партия, към Движение за права и свободи, които го избраха, сигурно не и към ГЕРБ ", изясни той. 

" Радев споделил " Да дадат оставка и тогава да приказваме ". Аз като дам оставка, какво ще си приказвам с тебе, бе. Аз ще дойда под прозорците тогава. Това ли желаете, ще го създадем. Ще пристигна и това време - Орешарово. Като какъв ще дойда при тебе - президент? Ми, ти не си президент, ти си партиен водач. Какво да върша при тебе? ", обърна се задочно към президента Борисов. 

Новата партия на Цветанов

" Един от огромните проблеми на ГЕРБ беше, че в нашите редове имаше хора, които искахме да отстраним и огромна част от тях отстранихме. Пожелавам им триумф. Не съжаляваме, не жалим за тях. ГЕРБ стана една естествена партия ". Така Борисов разяснява това, че симпатизанти и партийци напущат ГЕРБ и се причисляват към " Републиканци за България " с водач някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. 

По думите му хората са усетили, че на митингите има и такива, за които се зане какви са и " по тази причина на Великото им национално въстание не могат да съберат колкото на една конференция на ГЕРБ хора ". 

Единствените инструкции, които сме дали, за разлика от протоколите от Париж, Берлин, Вашингтон, е да се пазят хората, съобщи Борисов.

Той помоли публицистите да дават публичност на ограниченията против коронакризата - " социално-икономическите ограничения, големи пари налива страната за тях, изключително 60/40. Това са стотици хиляди работни места, хиляди фамилиите продължат да работят ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР