Човек, инфектиран с коронавируса SARS-CoV-2, става заразен за други хора

...
Човек, инфектиран с коронавируса SARS-CoV-2, става заразен за други хора
Коментари Харесай

Южнокорейски професор: Доказано е, че болен от COVID-19 не заразява през целия инкубационен период

Човек, възпален с ковид SARS-CoV-2, става инфектиран за други хора 2 дни преди да прояви първите признаци на заболяването COVID-19 тресчица, висока температура и т.н . Това твърди може би най-известният южнокорейски инфекционст – професор Ву Йо Ким в изявление за Asian Boss.
Професор Ким споделя новината, като акцентира, че изказванието е потвърдено с научно проучване. Той категорично разяснява това с оглед от дълго време циркулиращите данни, че е допустимо инфектиран с новия ковид да заразява без да е показал признаци още през цялото време на инкубационния интервал. Припомняме, че инкубационният интервал може да е 14 дни – по тази причина и рекомендациите на СЗО са за карантина за толкоз време, с цел да се види ще се появят ли признаци.
" Това е най-изненадващото нещо ", споделя професорът, който споделя, че не става въпрос за едно проучване, а за разнообразни изследвания в разнообразни страни.
Същевременно професорът твърди и, че към 8 април в Южна Корея е имало 65 случая на хора, които са изписани от болница като оздравели, само че след 5-10 дни още веднъж демонстрират грипоподобни признаци и при пробата им за COVID-19 се оказва позитивен . Професорът обаче прибавя, че в действителност става въпрос за – вирусът в организма на тези хора е бил в толкоз малко количество, че в действителност PCR тестванията не го улавят и хората се смятат за оздравели, само че не са изцяло оздравели. Професор Ким споделя съответно за 2 такива случая в Южна Корея – първо ПСР пробата е позитивен, след това е негативен, след това още веднъж става позитивен (повече за типовете проби научете ТУК). По думите на Ким, би трябвало да имаш 3000 единици вирус SARS-CoV-2, с цел да бъдеш засечен от ПСР тест . А когато единиците вирус са сред 4000 и 5000, се появяват признаци.
Южнокорейският експерт прецизира, че към момента не е ясно при какви условия и за какво може да се получи обновяване т.е. да не си се изчистил изцяло от вируса. Ученият предизвестява, че стероидите потискат имунната система и я отслабват против COVID-19.
Има обаче неизясненост с отговора на имунната система на COVID-19 – съгласно професора, към края на първата седмица инфектираният почва да създава антитела и за 2-3 седмици над 90% от такива хора създават антитела . Трябва обаче да се удостовери дали тези антитела в действителност ни пазят да не се заразим още веднъж. Припомняме, че става въпрос за два типа антитела - igM и igG (имуноглобалин G), като вторите демонстрират към този момент преодоляна зараза.
Професор Ким споделя за скорошно изследване с маймуни, инфектирани с COVID-19, като една от маймуните произвела антитела и когато още веднъж я заразили, тя не развила признаци – значи антителата работят.
Интересно пояснение има за умрелите от COVID-19 – професор Ким споделя, че има наблюдения, че вирусът се популяризира на всички места в натрупа, а не стои единствено в белите дробове и по тази причина съществуват опасения, че жив човек може да се болести, тъй като пипа тялото и по-късно трансферира патоген в носа и устата си, като ги допира. Възможно е вирусът да остане в обещано мъртво тяло до 26 дни, само че това не е някаква твърда граница – зависи доста от външните условия, като температура, мокрота. При бързо разложение на натрупа, вирусът умира по-бързо. Затова в Южна Корея кремират труповете на умряли от COVID-19 като най-сигурен метод. В противоположен случай трупът би трябвало да бъде дезинфекциран.

Още: " Борба за всяка глътка въздух или какво е да си доктор на първа линия "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР