Човек един път да му излезе име, че е секссимвол,

...
Човек един път да му излезе име, че е секссимвол,
Коментари Харесай

Аня Пенчева – Честита Аня!

Човек веднъж да му излезе име, че е секссимвол, и по този начин цялостен живот. Красивата Аня Пенчева през вчерашния ден имаше празник.

Колко са годините й? За вечнозелените това е без значение. Както самата актриса споделя: „Има младежи, които към този момент са чичаци, а също и 70-годишни дами, които са към момента девойки.“ Вчера Аня имаше рожден ден, не 70-и, само че какво, даже и да беше?

“Когато влязох в Народния спектакъл, не бях нито комсомолка, нито партийка – споделя актрисата. – Един ден в кафенето Стефан Данаилов ми сподели: “Уф, копеле, в този момент като пристигна тук, ще би трябвало да те създадем партиен член. ” Викам: “Как, бе, с тия функции на леки дами, проститутки, какъв партиен член? ” И той: “Да, бе, правилно. ” И по този начин дочаках измененията. Аз и Славка Славова единствени не бяхме партийни членове. Тя по политически аргументи – родена е в Берлин, татко и майка, и двамата приключили в Берлин, а аз – от една смешка в кафето. ”

Така Аня Пенчева останала безпартийна, най-малко до идването на Демокрацията.

Пенчева е пример за хубост в националната памет с функциите си във “Адаптация ”, “Хан Аспарух ”, първата част на “Време разделно ”, “Тайфуни с нежни имена ”. Снимала се е в над 45 кино лентата, в това число и в първата холивудска продукция у нас – “Детсталкер 4 ” (1985). Тя продължава да играе в театъра, а тази година през май беше премиерата на последния й филм – “Извън пътя ” на режисьора Николай Волев, където играе брачната половинка на Деян Донков.

Звездните й фамилии – първи брак с известния тв състезателен публицист Сашо Диков и втори с предприемача и наследник на актрисата Славка Славова Ивайло Караньотов (един от най-хубавите спринтьори в историята на българския спорт, някои от върховете му към момента не са подобрени) и известните им деца – тв журналистката и актриса Петя Дикова – Пипи, и един от най-хубавите български състезатели по мотоциклетизъм Ангел Караньотов, са непрекъснато обект на публичен интерес, както и на изявления в клюкарските издания.

Аня Пенчева е родена в Смолян. Завършва актьорско майсторство при проф. Сашо Стоянов във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов ” (1980). “Сестра ми беше тази, която реши, че аз не би трябвало да изучавам нещо, което да ме докара до нейната орис – на 20 година към този момент с побеляла коса от висшата математика – споделя Аня Пенчева. – По фамилна традиция се очакваше и аз да се насоча към сериозните специалности, само че тя се наложи. ”

Когато e в 4-ти курс във ВИТИЗ, професор Гриша Островски я взема в Младежкия спектакъл. “Най-хубавите ми мемоари са от този спектакъл – там за първи път станах актриса, брачна половинка и майка. Пипи се роди, Николай Бинев и Домна ни бяха кумове и нейни кръстници. ”

В Народния спектакъл я канят да размени заминаващата за Италия Елжана Попова. Първата й роля там е и първата й среща на сцена със Славка Славова (майка на втория брачен партньор на Аня). Под режисурата на Кольо Петков играят “Свекърва ”. Славка играе свекървата, Аня – снахата.

Двете най-големи инциденти с децата й са, когато синът й в Гърция печели европейски шампионат. Вече е наясно, че той е спечелилият. “Той скочи за шоу на публиката и падна. Съдиите не го гледат, тъй като си мислят, че няма да има проблеми, тъй като всички състезатели са доста след него. Няма жълт байрак. Прескочих на шпагат оградата – Стефка Костадинова, в случай че беше там, щеше да онемее. И се затичах като обезумяла против пистата. Те не стопират надпреварата, а към този момент един мотор мина през него. Това беше в действителност ужасно, още го сънувам… ” Другият случай е с Пипи, която по време на образованието си в Англия получава сепсис след ваксина за варицела. Пристига си в България и известно време е сред живота и гибелта.

Това е в резюме историята на Аня Пенчева – невъзможна да бъде разказана в границите на една вестникарска страница, защото е пребогата на щури събития. Като познанството й с Тодор Живков, с помощта на което е уреждала жилища на сътрудниците си и ремонт за театъра и още какви ли не още завършения. “Много хора мислят, че съм надменна, ядосана или на настроения. Истината е, че не виждам добре. Затова от време на време подминавам някого, даже без да го поздравя ”, предизвестява Аня, която по личните си думи постоянно е “ненужно откровена. ”

Снима се в киното
от дете


Аня Пенчева получи премия Аскеер за 2002 година за поддържаща актриса за ролята в “Похапване с другари ”. В киното се снима още като дете във кино лентата “Цар Иван Шишман ” и 12-годишна играе кралица Мария. Първата й по-сериозна роля е на Розмари в “Тайфуни с нежни имена ” (1979) на Милен Гетов, където си партнира с Коста Цонев. Играла е в “Адаптация ” (1981 г.), “Предупреждението ” (1982 г.), “Денят не си проличава по заранта ” (1985), “Страстната неделя ” (1986 г.), “По следите на капитан Грант ” на съветския режисьор Станислав Говорухин, в първия филм “Време на принуждение ” от трилогията на Людмил Стайков “Време разделно ” (1988 г.), “Кръговрат ” (1993 г.) и така нататък

ЗА НЕЯ

Абсолютна бойна единица
Аня е безспорна бойна единица. Познавам доста актриси, които са претенциозни, лигави, вършат се на примадони. При Аня няма такова нещо, тя постоянно е отдадена на работата си и на всяка роля.
Деян Донков,
артист

20 години
е непостижим
секс знак

20 години, колкото и да се напъваха всякакви други, тя беше безспорният секс знак на нашето кино, спектакъл и така нататък Обичам да й споделям – споделям го и пред камери, и пред публицисти, че в случай че се беше родила на друго място, в друга страна, щеше да направи страхотна кариера. Тя е артистка, само че за благополучие е нещо много по-различно от нормалното факсимиле за тази специалност.
Сашо Диков,
някогашният брачен партньор на Аня Пенчева

Тя е единственият сътрудник, подал ми ръка
След като останах без работа, пристигна един огромен срив, защото аз съм главата на фамилията и индивидът, който обезпечава хляба. Наложи се да изкараме по този начин три години и бяхме наказани на апетит. В този миг на мен ми подадоха ръка най-неочаквано хора, които не принадлежаха идейно към тази партия, към която аз се включих в изборите. От сътрудниците единственият човек, подал ми ръка, беше Аня Пенчева.
Виолета Гиндева,
актриса

Аня и Ивайло се взеха по огромна обич
Славка беше най-после в доста положителни връзки с Аня. В началото, естествено, като всяка майка, Славка беше срещу, тъй като това е втори брак на Ивайло. Но като се роди и момченцето на Аня и Ивайло, тя се помири. От Славка знам, че Аня и Ивайло се взеха по огромна любов…
Покойната актриса
Таня Масалитинова
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР