Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. За

...
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. За
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: Галин, който си нарисува мечта

Човек е толкоз огромен, колкото са огромни фантазиите му. За да се осъществен, с изключение на гений, от време на време са нужни положителни хора, които също да повярват в тях.

Запознаваме се със 17-годишния Галин в един невероятен за него ден. Часове преди откриването на първата му независима галерия.

Галин е прекарал живота си в обществени институции. Рисува откогато се помни: „ Бяха пристигнали доброволци, с които рисувахме коледни картички… Видях, че ми върви и започнах да рисувам все по-често и по-често”.
Снимка: bTV
Намираме се в ателието на неговия преподавател – художника Юлиян Месса. Юлиян учи Галин на А и Б в рисуването: „ Първо анатомия – започнахме мускули, кости и както си би трябвало пропорции на човешкото тяло и към този момент всеки един възпитаник демонстрира накъде да се върви”.
Да помогнем на „ Скритите гении на България ” Кампанията дава късмет на деца в неравностойно състояние да развият дарбите си
Галин е част от програмата „ Скритите гении на България” на организацията " Операция Плюшено мече ". Тя оказва помощ на даровитите деца от обществени институции да развият гения си, като влага в образованието им.
Снимка: bTV
„ Програмата ни е нова, тя е единствено на една година, а към този момент виждаме по какъв начин като покажеш на детето, че вярваш в него, то в действителност се преобразява, просто идват му сили, става различен човек, стартира да има вяра в себе си”, споделя Михаела Стойкова от фондацията.

В огромния ден на изложбата думите не стигат да опишат насладата. Тук е и един човек, който е неразделно до Галин през последната една година. Тя е негов аставник, само че и другар – шефът на преходно учебно заведение „ Неофит Рилски” Христина Иванчева.

А когато една фантазия се сбъдне, идва идната. Галин мечтае да учи анимация, с цел да работи един ден в огромното кино.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР