Човечеството винаги е търсило признаци за извънземен живот във Вселената,

...
Човечеството винаги е търсило признаци за извънземен живот във Вселената,
Коментари Харесай

Астробиолог твърди, че има скрит живот на Марс

Човечеството постоянно е търсило признаци за извънземен живот във Вселената, в това число на Червената планета, написа „ Спутник нюз “. Някои астробиолози даже са основали доктрина, съгласно която „ античният Марс “ e предложил много по-благоприятни условия за живот в сравнение с по-младата версия на Земята.
Предположението, че в миналото на Червената планета е съществувал живот, значи, че там и сега има живи същества, които евентуално се крият надълбоко под повърхността й. Това твърди Майкъл Фини, съоснователя на „ Геном партнършип “ – неправителствена организация, която се занимава с проучвания на човешкия геном.
„ Ако в миналото е имало живот на Марс, той може да се е преместил леко, да се е скрил, само че евентуално към момента е някъде там “, твърди ученият.
Въпреки че сега е пустия, преди 4 милиарда години марсианската повърхнина е била много „ по-влажна “ и изобилстваща от реки, езера и големи океани. Планетата обаче губи удобните си условия за живот дружно с магнитното си поле, което прави допустимо зловредни частици от Слънцето да унищожат атмосферата на Марс.
Въпреки че сега няма течаща вода на повърхността има възможност под самата повърхнина на планетата към момента да има реки и евентуално под Южния полюс на планетата да се намира обстойно езеро.
Според астробиолозите Марс е имал много по-благоприятни условия за живот от ранните години на Земята. Учените теоретизират, че в действителност животът на нашата планета е бил пренесен точно от метеоритни частици с марсиански генезис, написа БГНЕС.
Настоящите изследвания обаче демонстрират, че във въздуха на Марс няма съществуване на живот. Изследователи от НАСА обаче неотдавна получиха доказателства от марсохода „ Кюриосити “, който засече съществуването на метан в голяма бездна.
Марсоходът изследва кратерът Гейл от 2012 година иустанови, че количеството на метан в пропастта варира според от сезоните.
В земната атмосфера този газ се получава от разнообразни източници, в това число микроби и други сходни организми. Разбира се метанът може да се изясни и с абиотични процеси като взаимоотношението на гореща вода със характерни скали. Но някои учени избират да мислят, че това е доказателство за живот на Марс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР