Човечеството не разполага с оборудване за изолиране и разшифроване на

...
Човечеството не разполага с оборудване за изолиране и разшифроване на
Коментари Харесай

Учен обясни защо не чуваме сигнали от извънземни

Човечеството не разполага с съоръжение за уединяване и разшифроване на сигналите от радио и телевизионно лъчение на извънземни цивилизации, в случай че те доближат до Земята, само че наземните излъчвания също не могат да бъдат разбрани от такива цивилизации на фона на шума от Слънцето, съобщи пред РИА Новости водещия откривател от Научноизследователския институт по нуклеарна физика на Московския държавен университет, началник на научния и културен център SETI към Съвета по астрономия на Руската академия на науките Александър Панов.

Проектът SETI (Търсене на извънземна интелигентност) е общото название за планове, осъществени от учени от разнообразни страни за търсене на извънземен образован живот. Основният способ е търсенето на извънземни радиосигнали.

" За да се получават такива сигнали, са нужни приемници с астрономически мащаб, каквито човечеството сега няма. Общата мощ на радиоизлъчване от Земята е сравнима с тази на Слънцето, което значи, че в радиовълните, предавани от нашата Слънчева система, може да се открие недоверчив радио звук. Но няма принадлежности на Земята, които да са в положение да отделят радио шума в поток от смислена информация, " изяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР