Човечеството има нужда от екологично преобразуване, ще каже папа Франциск

...
Човечеството има нужда от екологично преобразуване, ще каже папа Франциск
Коментари Харесай

Папата с екологично годишно послание за мир

Човечеството има потребност от " екологично превръщане ", ще каже папа Франциск в годишното си обръщение за мир, наблягайки, че по-голямото почитание към земята ще даде опция за по-добри връзки сред хората, заяви AFP, представена от БГНЕС.
Посланието, което ще бъде прочетено във всички католически църкви на 1 януари, приканва за „ слушане и съзерцаване на света, който Бог ни е дал като подарък, с цел да създадем наш общ дом “.
„ Изправени пред последствията от враждебността ни към другите, неналичието на почитание към общия ни дом или злоупотребата с естествените запаси - обсъждани единствено като източник на непосредствена облага, без значение от локалните общности, общото богатство и самата природа –- имаме потребност от екологично превръщане “, ще каже Светият отец.
Франциск неведнъж прикани за по-добра отбрана на околната среда, като отхвърля употребата на естествените запаси и предизвестява за рисковете от световното стопляне.
По време на визитата си в Япония предишния месец папата също осъди нуклеарните оръжия и още веднъж ги загатва в речта си за Нова година, казвайки, че нуклеарното въздържане реализира единствено „ илюзията за сигурност “, защото недоверието и страхът усилват риска от принуждение по целия свят “.
" Войната, както знаем, постоянно стартира с невъзможността да се одобри многообразието на другите, което по-късно ускорява настройките за възвеличаване и владичество, подбудени от нарцисизъм и горделивост, ненавист и предпочитание да окарикатурят, изключат и даже унищожат другия. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР