Човечеството е толкова старо, че е забравило за своята детска

...
Човечеството е толкова старо, че е забравило за своята детска
Коментари Харесай

Какво е погубило древните цивилизации?

Човечеството е толкоз остаряло, че е не запомнило за своята „ детска възраст “, и произходът на индивида е обгърнат в секрети.

Според общоприетия мироглед човечеството е било примитивно в предишното, а по-късно е почнало да се развива, хората излезли от варварството, станали по-умни, по-способни и по-цивилизовани.

Нови данни обаче приказват за противоположното. Може би в зората на своята история човечеството е имало, което значително надминава визиите на актуалните хора за далечното минало, написа Ancient Origins .

Тази позиция е остаряла като самата история. Древните са говорели за предишното като за ера на подем. Разказът за Атлантида в разговора на Платон „ Тимей “ е най-яркото удостоверение за златния век.

Американският конгресмен Игнейшъс Лойола Донъли (1831–1901 г.) е считал, че Атлантида в действителност е съществувала, и е събрал цялата налична информация за тази антична, могъща и развита цивилизация.

Средновековният ръкопис Timeas на Платон, латински превод.

През 1929 година в Истанбул е открита от 1513 година, на която са показани крайбрежията на Антарктида и Южна Америка със модерна акуратност. Тази карта възродила хипотезата за развити антични цивилизации.

Археологът Брад Стайгър в книгата Worlds Before Our Own („ Световете преди нашия “) е показал нови обстоятелства за съществуването на ранни развити цивилизации. Стайгър разкрил, че някои високотехнологични артефакти са открити в най-долните геоложки пластове, до момента в който примитивните били в по-горните.

Той ги нарекъл „ неуместни артефакти “. Книгата му съдействала за появяването на редица по-късни работи, които оспорвали публикуваната позиция за предишното на човечеството.

Ако развити антични цивилизации са съществували, какво е довело до тяхната крах? Основно има два вероятни сюжета – или тези хора са били толкоз напреднали, че са се самоунищожили, или са били унищожени вследствие на естествен прелом.

Доказателствата за втория вид са по-съществени, в сравнение с за първия. Има обаче и някои признаци за антични войни.

Оцелелелял откъс от картата на Пири Реис.

Инж. Маркус Шулте е пресметнал, че строителството на Хеопсовата пирамида би ни коствало към 35 милиарда $. Очевидно е, че през днешния ден никой няма да влага такива пари в колосално оборудване, което не е годно за живот, и без каквато и да било предстояща облага.

Открих тайната на пирамидите! Историята на Ед Лийдскалнин

Тогава въпросът „ Как е била издигната? “ е по-малко значим, в сравнение с въпросът „ “.

(Следва)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР