Човечеството е изправено пред въпроса как да противодейства на промените

...
Човечеството е изправено пред въпроса как да противодейства на промените
Коментари Харесай

Румен Радев: Зелената сделка на ЕС ще очертае ново разделение между държавите

Човечеството е изправено пред въпроса по какъв начин да противодейства на измененията в климата и ние би трябвало да отговорим къде е мястото и по какъв начин взе участие България в този развой. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на на полемика със студенти, отдадена на методите за запазване на природата и битката с климатичните промени.

В срещата участваха студенти, докторанти и преподаватели от Лесотехническия университет, Химикотехнологичния и металургичен университет и Стопанския факултет на Техническия университет – София.



По думите на президента, така наречен Зелена договорка на Европейския съюз, която си слага амбициозната цел за реализиране на климатично неутрална стопанска система, от ден на ден ще дефинира бъдещето на Европа. Не е въпросът единствено да развием такава стопанска система, само че и по какъв начин ще се промени методът на мислене на хората, на произвеждане на сила и нейното изразходване, по какъв начин ще оползотворяваме всички запаси към нас, уточни Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Държавният глава акцентира, че всичко това откроява основната роля на образованието за схващане на процесите, които ще образуват публичните връзки в бъдеще и ролята на човечеството в запазване и рационално потребление на международните запаси.

„ От вас се чака да задавате темпото и посоката на тези промени. От вас зависи и дали България ще има висока национална упоритост да се развива като страна с екологичен фокус, да развива устойчиви екосистеми “, съобщи президентът.

Теменужка Петкова: Засега въглищни централи няма да бъдат закривани

По думите на президента огромният въпрос за страната ни е какво ще стане с конкурентоспособността на българската стопанска система в процеса на промяна към екологично неутрални производства. „ Ние би трябвало да развиваме технологии и производства, които да ни разрешат да се включим в стопанската система на бъдещето и ето този баланс – екологично чисти производства, при опазване на конкурентоспособност, която все още се базира на обичайни производства – тук би трябвало да търсим дружно решението “, уточни Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Държавният глава уточни, че не би трябвало да се позволява България да се трансформира само в потребител на нови технологии. Според Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на Зелената договорка на Европейски Съюз ще очертае ново разделяне сред страните - едни ще усвояват финансови стратегии, с цел да създават модерни екологични технологии, а на други ще се дава финансиране само, с цел да извършат своята промяна към неутрална стопанска система.

Нинова: Зелената договорка би трябвало да отбрани българската промишленост и работни места

„ Ако ние не се намесим в процеса и нямаме упоритостта да развиваме взаимно с наши сътрудници тези технологии, ние ще се затвърдим като периферна страна в Европейски Съюз “, беше безапелационен президентът.

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на още веднъж прикани качественото обучение да се признае и утвърждава като стратегически народен приоритет, в това число и със съответното финансиране, с цел да може и във висшето обучение и в междинните учебни заведения студентите и учениците да получават и познания, и умения, с които да вземат участие пълноценно в построяването стопанска система с висока добавена стойност у нас.

Дискусията със студенти под надпис „ Решенията на научните среди за запазване на нашия свят “ се организира в аулата на Лесотехническия университет в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР