Чорбанов изненадан, не било заложено в коалиционното споразумениеЗеленият сертификат и

...
Чорбанов изненадан, не било заложено в коалиционното споразумениеЗеленият сертификат и
Коментари Харесай

ИТН против въвеждането на зелен сертификат в министерствата

Чорбанов сюрпризиран, не било заложено в съдружното съглашение

Зеленият документ и разпореждането на премиера да бъде въведен в Министерския съвет, както и в министерствата, разтресе обединението единствено три дни след раждането й. От " ИТН ", поредно непримирими против въвеждането му, излязоха с декларация против желанието на премиера и държавното управление здравният пропуск да бъде въведен и в държавната администрация.

" Като лоялни сътрудници в съдружното съглашение, политическа партия " ИТН " упорства за неналагане на дискриминационни ограничения, ограничаващи правото на труд на българските жители ", съобщи Андрей Чорбанов от името на парламентарната група.

В декларацията се напомня, че цялостната политика на това държавно управление и бъдещите му дейности се основават на подписаното съдружно съглашение.

" В бранш " Здравеопазване " договарящите се страни се споразумяха за дейна позиция за справяне с коронавирус рецесията, основаваща се на голям брой ограничения, като единствено една от тях е дейна акция за стимулиране на доброволната имунизация, основаваща се на непринуден избор. Никъде в съглашението не е написана и дума за зеления документ, нито даже е коментирана в здравната комисия теза за наложителното му въвеждане ", съобщи депутатът.

" Нещо повече, на никое място в предизборните платформи на всички партии, участващи в съдружното държавно управление, въпросът за въвеждането на този документ не бе споменаван, коментиран или обещаван ", недоволства Чорбанов.

Има Такъв Народ постоянно е подкрепяла тезата, че правото на труд не може да бъде ограничавано с такива наложителни административни ограничения, се показва в декларацията.

" С изненада установихме, че новата изпълнителна власт в лицето на министър-председателя и някои министри, в самото начало на съставяне на държавно управление показаха очевидна подготвеност за въвеждане на наложителен зелен документ за практикуване на правото на труд в Министерския съвет и някои министерства като бяха призовани работодатели и админи да създадат същото. Този акт по никакъв метод не кореспондира със заложените параметри в подписаното съглашение ", разяснява той.

Очаква се тематиката за въвеждането на зеления документ в Народното събрание да бъде обсъждана идната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР