Чоплон-Ата. В Киргизстан започна среща на премиерите на страните от

...
Чоплон-Ата. В Киргизстан започна среща на премиерите на страните от
Коментари Харесай

ТАСС: В Киргизия започна срещата на премиерите на страните от ЕАИС

Чоплон-Ата. В Киргизстан стартира среща на министър председателите на страните от Евразийския стопански съюз (ЕАИС). Събитието се организира в Чолпон-Ата на брега на езерото Исик-Кул, предава TACC .
Преговорите сред ръководителите на делегациите ще се проведат в стеснен и в уголемен формат и ще завършат с подписването на окончателните документи.
В петък сутринта съветският министър-председател организира обособена среща с президента на Киргизия Сооронбай Жеенбеков. По време на нея Медведев увери домакина, че Русия ще продължи да оказва помощ и поддръжка на републиката, а също по този начин съобщи, че е разискал връзките сред двете страни с съветския президент Владимир Путин.
В четвъртък вечерта Медведев в изявление с кореспонденти при идването си в Киргизстан изрази вяра, че събитията от последните дни в азиатската страна, свързани със задържането на екс-президента Алмазбек Атамбаев, няма да се трансфорат в отрицателен декор за идната среща. Той означи, че ще разиска с сътрудниците от ЕАИС такива належащи въпроси като мита и етикетиране на артикули. " Главите на държавните управления се събират. Разглеждат се всички неотложни, най-важни въпроси от нашия огромен евразийски план. Има въпроси, свързани със отговорностите, въпроси, свързани с етикетирането, и редица други, в това число инициираните от другите страни. " Според Медведев, цената на формата на междуправителствения съвет се показва в това, че всяка от страните слага въпроси, от които има явно икономическо и обществено значение в избрана страна и този въпрос незабавно се преглежда на равнище държавни ръководители. „ Сигурен съм, че на следващия ден (в петък) би трябвало да има съществени, пълноценни полемики “, съобщи ръководителят на кабинета на министрите на Руската федерация.
„ Програмата на срещата включва настоящи въпроси на интеграционното взаимоотношение в Евразийския стопански съюз, развиването на наднационалното контролиране в границите на ЕАИС “, се споделя в пресслужбата на държавното управление на Руската федерация. в индустрията и цифровата стопанска система. "
На срещата се възнамерява да се подпише Споразумение за трансгранично придвижване на рискови боклуци през митническата територия на Съюза, което вкарва лицензионна процедура за пренос на съответните категории артикули, регламентира взаимоотношението на упълномощени държавни органи, в това число продан на информация за вероятни злоупотреби на икономически субекти. Участниците в срещата възнамеряват да подпишат протокол за изменение на Договора за взаимния колегиум на митническите служби на държавите-членки на Митническия съюз от 22 юни 2011 година, както и да одобрят Концепцията за трансграничен продан на информация в границите на ЕАИС.
Както сподели пред кореспонденти първият заместник-ръководител на държавния уред на Руската федерация Сергей Приходко, за образуването на общ финансов пазар в границите на ЕАИС до 2025 година и за създаването на Споразумението за хармонизиране на законодателството на държавите-членки на ЕАЕВ на финансовия пазар, подписано от ръководителите на централните (националните) банки на Съюза на 6 ноември 2018 година ще се утвърди взаимен работен график в тази област до 2025 година
„ Документът в действителност съставлява пътна карта за доближаване на нормите и стандартите във финансовия бранш - изясни той.„ Следващата стъпка ще бъде одобряването на Концепцията за образуване на общ финансов пазар на ЕАИС. “
Ръководителите на държавните управления също ще обсъдят напредъка на работата по план на съглашение за контролиране на пазара на алкохол в границите на ЕАИС, чиято цел е да помогне за унищожаване на пречките във взаимната търговия на държавите-членки с такива артикули. „ Голяма част от секциите от плана на съглашение са контрактувани, има обособени правни въпроси, които ще бъдат финализирани от специалисти “, добави Приходко.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР