Чобанов: По призвание Гоце Делчев беше роден за апостол, по

...
Чобанов: По призвание Гоце Делчев беше роден за апостол, по
Коментари Харесай

Чобанов: По призвание Гоце Делчев беше роден за апостол, по мисъл също

Чобанов: По предопределение Гоце Делчев беше роден за деятел, по мисъл също
"Ако Левски имаше синове, те щяха да наподобяват като Гоце Делчев. Човек, предан на идеята на свободата, човек на делото, който както и Левски учи да се уповаваме на личните сили и благоприятни условия, с нашите мишци да изковем свободата си."

Това сподели зам.-кметът по просвета и обучение в Столичната община доцент Тодор Чобанов по време на церемонията по отбелязването на 147-ата годишнината от рождението на революционера, съобщи кореспондент на БГНЕС. Пред паметника му в Борисовата градина участваха и министърът на културата на Македония Роберт Алагьозовски и българският му сътрудник Боил Банов. Двамата отдадоха респект пред бюст-паметника на Гоце Делчев, без да вършат изказвания.

По думите на Чобанов $дължим огромно почитание на Гоце Делчев, който още като възпитаник стартира своята революционна активност и умира, героичен със своята чета като мнозина български революционни дейци$.

„ В началото на 20 век той повежда българите от Македония и Одринско към свободата. В основата е на редица революционни организации. Малцина през днешния ден си дават сметка какъв брой е било мъчно в тези години, да се работи за свободата на българите в Македония и Одринско. Той го е правил с достолепие и чест “, съобщи Чобанов и добави, че Симеон Радев е написал за него: „ Апостол с кама, само че най-много идеалист “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР