Членуващи във Фейсбук групата "Не подкрепям протеста" внесоха жалба в

...
Членуващи във Фейсбук групата "Не подкрепям протеста" внесоха жалба в
Коментари Харесай

Столичани внесоха жалба в прокуратурата заради блокираните кръстовища

Членуващи във Facebook групата "Не поддържам митинга " внесоха тъжба в Софийската градска прокуратура. В жалбата те настояват, че протестиращите правят хулигански дейности с особена смелост и вулгарност. Приложена е и подписка на жители, които са срещу блокирането на кръстовища в центъра на София.

От осем дни са непрекъснато блокирани с палаткови лагери кръстовището на бул. "Цар Освободител " на Ларгото, както и кръстовищата на Софийския университет и "Орлов мост ". Според съперниците на демонстрациите, недоволните от ръководството пречат на останалата част от хората да се придвижват умерено, да работя и почиват. Инициаторите на подписката настояват още, че правата им са нарушени.

Административният съд в Стара Загора разпореди инспекция кой и за какво блокира пътя за Хасково и кой е издал заповед да се прекрати придвижването в правата. Делото е формирано по искане на Сдружение за усъвършенстване на правораздаването и администрацията - Варна. Проверката е завършила, следва произнасянето на съда.

Движението на пътя беше прекратено на 31 юли при опит на протестиращи от Стара Загора да се придвижат до автомагистрала "Тракия ", с цел да я блокират. Намерението им беше осуетено от полицейска обсада, а протестиращите към този момент осми ден са на пътя и все още не престават да упорстват да потеглят в автошествие до "детелината " на автомагистралата. Между тях и полицията текат усилени договаряния за освобождение на пътя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР