Членството в ЕС продължава да бъде стратегическа цел за Турция.

...
Членството в ЕС продължава да бъде стратегическа цел за Турция.
Коментари Харесай

Чавушоглу: Членството в ЕС продължава да бъде стратегическа цел за Турция

Членството в Европейски Съюз продължава да бъде стратегическа цел за Турция. Ако Европейски Съюз не желае да ни одобри, той би трябвало да вземе своето решение, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на конференция в Братислава след взаимно съвещание с външните министри на страните от Вишеградската четворка, оповестява Анадолската организация.

Чавушоглу уточни, че Турция е подготвена да преглежда всяка една преговорна глава и да извърши всяко изискване. След изборите промените са наш приоритет, посочи още турският външен министър.

Той уточни обаче, че главният проблем по отношение на процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз, са политическите спънки.

Чавушоглу посочи, че Турция има принос към Европейски Съюз по редица тематики като сигурност, стопанска система и миграция, само че акцентира, че съществуват политически спънки пред участието на Турция в евросъюза. Той сподели, че някои страни са изрично срещу участие на Анкара в Европейски Съюз.

Чавушоглу съобщи още, че срещата с сътрудниците му от Вишеградската четворка /Чехия, Словакия, Полша и Унгария/ е минала доста ползотворно и на нея са били разисквани въпроси от съвместен интерес и районни тематики, както и обстановката в Сирия, Либия, Иран и Ирак. Той уточни, че е бил прегледан и въпросът за незаконната миграция и е добави, че това е общ проблем, с който би трябвало да се води битка взаимно. Чавушоглу посочи, че съглашението сред Турция и Европейски Съюз за миграцията е дейно в тази тенденция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР