Членството ни в Банковия съюз и ,,чакалнята'' е положителен знак,

...
Членството ни в Банковия съюз и ,,чакалнята'' е положителен знак,
Коментари Харесай

Според икономисти: Членството ни в Банковия съюз и ,,чакалнята`` е положителен знак

Членството ни в Банковия съюз и,,чакалнята'' е позитивен знак, въпреки да има огромен набор от ограничения, които ние като страна би трябвало да предприемем. Без нужните вътрешни промени всичко ще остане единствено на хартия. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV икономическият специалист Константин Проданов.

По думите му България би могла да размени лв. с еврото след три години, само че като цяло това е развой, който ние би трябвало да направляваме, с цел да преценим кое е по-изгодно за нас.

,,Американската стопанска система се опасява от възможна китайска доминация на световния пазар и точно това се пробва да спре Тръмп'', изясни Проданов във връзка икономическата война сред Съединени американски щати и азиатската страна.

Според него Китай гради новия световен път на коприната, което може да се трансформира в геоикономическия план на столетието.

По отношение на завършилата среща във формат 16+1 специалистът уточни, че българската страна не трябва да пропуща китайското предложение за АЕЦ Белене.

Другият икономист в студиото Аркади Шарков показа, че решението за влизането ни в Банковия съюз и чакалнята за еврозоната е основано повече на политически планове, в сравнение с стопански.

,,Не съм оптимистичен за влизането ни в Еврозоната, стабилността й се клати. Има огромен стрес в системата, за който България не е подготвен. Според мен трябваше да се изчака още малко'', съобщи той.

Накрая той разясни, че чисто стопански никой няма да завоюва от тази комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР