Членството на Северна Македония в НАТО бележи нов етап в

...
Членството на Северна Македония в НАТО бележи нов етап в
Коментари Харесай

Захариева: Членството в НАТО поставя нов етап в отношенията ни със Северна Македония

" Членството на Северна Македония в НАТО бележи нов стадий в връзките на двете ни страни. От първостепенна значимост продължава да бъде работата по възстановяване на инфраструктурата, създаване на скоростни пътища и автомагистрали. "
Това сподели министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева в Народното събрание преди утвърждението на Протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО.
„ България е пореден покровител на влизането на Македония в НАТО. България е приела ангажимент да работи за поощряване на процеса по евроатлантическата интеграция на страните, както и за вътрешни промени, за подсилване на района “, съобщи Захариева.
Тя уточни, че политиката за разширение на НАТО се преглежда като един от най-успешните принадлежности за разцвет.
„ Водени от тези убеждения, няколко български държавни управления взеха решение за подписване на меморандуми с тогавашната Република Македония.
Пътят за присъединение към НАТО не беше лек за нашите съседи. Съвместните учения на армиите ни ще допринесат за развиване на качествата ни “, сподели още външният министър и уточни, че България ще продължи да подкрепя процеса на вътрешните промени в Северна Македония, които са нужни за приемане на участие.
„ Членството в НАТО бележи нов стадий в връзките на двете ни страни. От първостепенна значимост продължава да бъде работата по възстановяване на инфраструктурата, създаване на скоростни пътища и автомагистрали.
Така ще бъдат разкрити напълно нови благоприятни условия за бъдещите вложители, което ще спомогне за развиването на нашите две стопански системи “, съобщи Захариева.
Тя приветства ръководителя на Събранието на Северна Македония Талат Джафери, който през днешния ден участва на парламентарното съвещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР