Членството на България в Шенген - все по-далечно. Това се

...
Членството на България в Шенген - все по-далечно. Това се
Коментари Харесай

Борисов: Членството ни в Шенген все по-далечно



Членството на България в Шенген - все по-далечно. Това се подразбра от изявление на премиера Бойко Борисов пред студенти от УНСС, съобщи Нова телевизия.

Студент попита министър-председателя дали българското председателство на Европейски Съюз може да бъде употребявано като трамплин за участието ни в Шенген и еврозоната. От отговора на Борисов се разбра, че ще се присъединим, когато се реформира.

" Шенген ще бъде изменен. Това ще стане в най-скоро време. Някои страни не заслужават да бъдат там, тъй като свободното придвижване не значи безотговорно движение”, сподели Борисов.

За еврозоната той беше оптимист, че може да влезем скоро в чакалнята, защото стопанската система ни не съставлява никакъв риск за страните от еврозоната.

Премиерът разяснява и връзките сред Европейски Съюз и Турция. Той прикани страните-членки да не си играят с Реджеп Ердоган, в случай че не желаят рецесии. Поводът бе настоящият скандал сред НАТО и Анкара във връзка учението в Норвегия, откъдето турският президент изтегли войските си.

" Това, че президентът Ердоган отдръпна своите 40 военни от ученията в Норвегия е знак, който аз от дълго време слагам на европейските препоръки – разумно ли е да считаш, че е напълно недопустим за теб и в това време да му дадеш пушката с патроните да ти пази гърба. Турция е най-големият комшия на Европа – голяма страна с най-голямата войска, която е освен добре въоръжена, само че и добре тренирана. Всяка рецесия идва поради мигрантите. Много е елементарно да се изказваш против Ердоган. Но какво печелиш от това, след ката на неговата воля се дължи 3 милиона да стоят в Турция”, сподели Бойко Борисов.

България по време на председателството ще лобира интензивно за участието на балканските страни в Европейски Съюз. В противоположен случай, съгласно премиера, е повече джихадисти и мафия по нашите земи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР