Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

Караниколов представи Плана за присъединяване на България към ОИСР

Членството на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е основен приоритет за страната ни. България се стреми и чака решение за започване на договаряния за участие през 2020 година Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов , който публично показа Плана за деяние на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз пред Съвета на Организацията в Париж, оповестиха от министерството на стопанската система.

Министър Караниколов организира среща и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия , с който разискаха напредъка по стъпките за присъединението.

Икономическият министър уточни, че Планът, който е направен със съдействието на Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, отразява политическата воля на България и постигнатия прогрес в процеса на подготовка за участие в Организацията през последните години. „ Той също демонстрира готовността на българското държавно управление да форсира дейностите си по покриване на стандартите и осъществяване на критериите за участие и цели да подкрепи продължаващите вътрешни промени в основни области “, добави той пред Съвета на Организацията.

Караниколов посочи, че Планът за деяние е още едно доказателство за желанието, уговорката и готовността на България да се причисли към организацията. По думите му той слага съответни цели в 22 области на съдействието сред България и Организацията за икономическо сътрудничество и раз и е привързан с призната през декември 2017 година национална „ пътна карта “ и нейното финансово обезпечаване до края на 2020 г.-->

Пред Съвета министърът на стопанската система акцентира, че България се е включила към редица правни принадлежности - през май 2018 година към Комитета по помощите за развиване, през септември 2018 година към Препоръките на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за положителни статистически практики, през ноември 2018 година към Препоръките на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за политиките в Интернет.

„ През юни 2019 година започва и икономическият обзор на България, приготвя се започването на Преглед на капиталовата политика на страната до края на тази година “, сподели още той. По думите му страната ни e в развой на присъединение и към Кодексите за либерализация на придвижването на капитали и настоящите невидими интервенции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР