Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

Караниколов представи план за присъединяване на България към ОИСР

Членството на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване е основен приоритет за страната ни. България се стреми и чака решение за започване на договаряния за участие през 2020 година Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който публично показа Плана за деяние на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз пред Съвета на Организацията в Париж. Караниколов организира среща през днешния ден и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия, с който разискаха напредъка по предприсъединителния развой.

"Планът, който е направен със съдействието на Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, отразява политическата воля на България и постигнатия прогрес в процеса на подготовка за участие в Организацията през последните години. Той също демонстрира готовността на българското държавно управление да форсира дейностите си по покриване на стандартите и осъществяване на критериите за участие и цели да подкрепи продължаващите вътрешни промени в основни области “, сподели министърът пред Съвета на Организацията.

Караниколов посочи, че проектът за деяние е още едно доказателство за желанието, уговорката и готовността на България да се причисли към организацията. По думите му той слага съответни цели в 22 области на съдействието сред България и Организацията за икономическо сътрудничество и раз и е привързан с призната през декември 2017 година национална „ пътна карта “ и нейното финансово обезпечаване до края на 2020 година

Пред Съвета министърът на стопанската система акцентира, че България се е включила към редица правни принадлежности - през май 2018 година към Комитета по помощите за развиване, през септември 2018 година към Препоръките на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за положителни статистически практики, през ноември 2018 година към Препоръките на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за политиките в Интернет. „ През юни 2019 година започва и икономическият обзор на България, приготвя се започването на Преглед на капиталовата политика на страната до края на тази година “, сподели още той. По думите му страната ни e в развой на присъединение и към Кодексите за либерализация на придвижването на капитали и настоящите невидими интервенции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР