Членовете на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, Националния съвет

...
Членовете на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, Националния съвет
Коментари Харесай

ПОДГОТОВКАТА ЗА СЪБОРА НА БЛС ТЕЧЕ С ПЪЛНА СИЛА! Фаворит за поста председател е д-р Венцислав Грозев

Членовете на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, Националния съвет на съюза, Етичната комисия, Контролната комисия, чиновниците на вестника на съюза Quo vadis, чиновниците на юридическия, осведомителния и счетоводния отдели, както и съветниците на Председателя се събраха на последна колекция.

Управителният съвет на съюза е решил с девет на един гласа да предложи на събора смяна в Устава, съгласно която броят на заместник-председателите да се усили от двама на трима – по една квота за лекарите от болнична помощ, една за профилирана извънболнична и една за първична извънболнична. Управителният съвет е приел и декларация за националната здравна карта.

Според Устава ръководителят, заместник-председателите, ръководителят на Акредитационния съвет и основният секретар на УС на БЛС получават съгласно устава заплащане за работата си в БЛС. Такива получават и не дребна част от ръководителите, заместник-председателите и секретарите на Районните колегии.Това беше и последното събиране на управлението на Българския лекарски съюз преди идния събор, който ще се организира на 8, 9 и 10 юни в Боровец. Съборът е отчетно избирателен и на него делегатите би трябвало да изберат Председател, членове на Управителен съвет на етична и контролна комисия и други управителни длъжности.

Мандатът на изборните длъжности е три години. Смята се, че любимец за поста на Председател е досегашния Председател доктор Венцислав Грозев. Уставът обаче разрешава кандидатури да се издигат и на самия събор. Според осведомени доктор Венцислав Грозев е извършил един доста претрупан, само че сполучлив мандат освен това в доста сложни от политическа позиция времена. Д-р Грозев и екипът му сполучливо защитаваха лекарската колегия в договарянията за НРД, отстояваха и своите визии при приемането на бюджетите на НЗОК..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР