Членовете на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) решиха да

...
Членовете на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) решиха да
Коментари Харесай

Световната асоциация на ядрените оператори отваря офис в Китай


Членовете на Световната асоциация на нуклеарните оператори (WANO) взеха решение да отворят собствен офис в Шанхай, Китай. Организацията, чието седалище е в Лондон, има районни центрове в Атланта, Москва, Париж и Токио.

Според WANO, тази „ стратегическа стъпка “ ще спомогне за даването на „ цялостния набор от услуги за атомните оператори в най-бързо развиващия се район в света “, оповестява world-nuclear-news.org. С възходящото търсене на услугите на WANO, организацията ще е в позиция да обезпечи безвреден и благонадежден преход от създаване до стартиране в употреба на нови енергоблокове.

Петер Прозески, основен изпълнителен шеф на WANO съобщи: „ През последните 30 години Китай се трансформира в главен състезател в бранша на комерсиалната атомната енергетика и ние приветстваме възходящата подготвеност и присъединяване на нашите китайски членове в поддръжка на задачата ни за оптималната нуклеарна сигурност и надеждност “.

WANO е основана през 1989 година от международните оператори на АЕЦ за обмяна на опит и познания, свързани с сигурността и работата на атомните реактори. Членовете на организацията са оператори на към 460 атомни енергоблока допълнително от 30 страни и райони.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР