Членовете на Стратегическия съвет към държавния глава не са служители

...
Членовете на Стратегическия съвет към държавния глава не са служители
Коментари Харесай

Еленко Божков има пълната свобода да изразява позиции като гражданин, заявиха от президентството

Членовете на Стратегическия съвет към президента не са чиновници в президентската институция и имат цялостната независимост като жители да показват свои позиции. Това оповестиха от прессекретариата на президента, откакто по-рано през днешния ден членът на съвета Еленко Божков беше упрекнат поради акцията в столичното метро, довела до прекъсването на влакове.

Със същото обвиняване са и някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и арестуваният в Пето РПУ Светослав Трайков.

Активните дейностите по следствието не престават с назначение на експертизи и разпит на очевидци, прецизират още от държавното обвиняване.

Припомняме, че на 20 юли вечерта някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов беше задържан и отведен в Първо РПУ в столицата. Той е бил арестуван в късния следобяд на улица "Аксаков " в София. Причината е натискането на спешните бутони на метростанция "Софийски университет " по-рано денем.

По време на митингите пред Народното събрание, до момента в който се обсъждаше импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение, и след апел на протестиращите за блокиране на институции и транспортни връзки, трима души натиснаха бутони за изключване на тока и спешно прекъсване на мотрисите.

"Веднага по-късно избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възобновено. В резултат на извършените оперативно-издирвателни дейности в Първо районно управление (на МВР) е отведен 56-годишен мъж, чиято съпричастност се открива ", стана известно още от известието на Министерство на вътрешните работи.

По-късно пред постройката на Първо районно управление (на МВР) се събраха част от участниците в митинга против държавното управление. Те настояха Спасов да бъде освободен, като блокираха придвижването по бул. "Шипченски проход ". На място дойде и водачът на гражданската платформа "Изправи се.БГ " Мая Манолова и юрист Татяна Дончева, водач на "Движение 21 ". Движението на транспортните средства от градския превоз в региона беше прекратено.

Спасов и Трайков бяха арестувани за 24 часа, а по-късно им бяха повдигнати обвинявания за безчинство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР