Членовете на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване

...
Членовете на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване
Коментари Харесай

Съветът по съдебна реформа е оценил напредъка по Законопроекта за детското правосъдие

Членовете на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система са дали на съвещанието си през днешния ден висока оценка на направения от Министерството на правораздаването разбор на постъпилите оферти и бележки по текстовете от консултационния документ на плана на Закон за отклонение от наказателно произвеждане и налагане на възпитателни ограничения на малолетни лица. Това оповестиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Очертани са главните въпроси, по които работната група следва да даде отговор, като се държи сметка за разбора на предварителната оценка. По въпроса дали малолетните лица да бъдат включени в обсега на законопроекта в към 65 % (около 55 броя) от получените мнения се застъпва позиция за включване на малолетните лица в обсега на законопроекта.

Останалите 35 % (около 29 броя) са срещу включването им, като упорстват във връзка с тях да се ползват ограниченията по Закона за протекция на детето.

По отношение към кой орган да бъде новата конструкция /Националната работа за възпитателна подкрепа/ в към 60 % (около 51 броя) от получените мнения е застъпено мнение, че новата конструкция следва да остане към Министерския съвет, а 40 % (около 34 броя) считат, че би трябвало да е към министъра на правораздаването.

По въпроса кои органи да постановат възпитателни ограничения в 50 % (около 40 броя) от получените мнения се поддържа тезата ограниченията да бъдат налагани от профилиран състав на областен съд, а в останалите 50 % (около 40 броя) това мнение не се поддържа.

От Министерство на правосъдието напомнят, че на 20 април се провежда интернационална конференция, на която ще бъдат поканени водещи експерти в региона на детското правораздаване, с цел да се чуе по какъв начин се ползва то в обособените страни в общността. Председателстващият съвета министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила изрази убеденост, че дотогава ще се реализира повече решителност по тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР