Членовете на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция

...
Членовете на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция
Коментари Харесай

Как се става шампион: Членовете на Съвета на децата към председателя на ДАЗД посетиха НСА

Членовете на Съвета на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето посетиха Националната спортна академия. Там бяха посрещнати от ректора на образователното заведение проф. Николай Изов и преподаватели от Академията.

„ Искахме да срещнем децата от Съвета с историята на българския олимпизъм, със признака на олимпийския огън и несъмнено с изключителните достижения на спортистите ни, освен с цел да ги окуражаваме още повече да реализират триумфи и да се гордеят, а и тъй като спортът възпитава, спортът е здраве, само че на първо място и най-много той сплотява. В спорта няма разграничителни линии и всички са тим. Това е един от най-ценните уроци в живота и за децата, а и за нас към този момент порасналите, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Децата имаха опцията да прегледат музейната експозиция на НСА, където с изключение на стотиците златни медали на българските спортисти, се срещнаха и с Указа на цар Борис III, с който през 1942 година Академията e учредена като Държавно висше учебно заведение за телесно образование. Проф. Лозан Митев, началник на Катедра „ Мениджмънт и история на спорта " описа на децата за основаването на олимпийското придвижване и за триумфите на Националната спортна академия. В отговор на десетките въпроси проф. Митев посъветва децата всеки ден да поставят старания и да надграждат уменията си в същински, почтени надпревари и да се борят за задачите и триумфите си с чест и достолепие.

Най-атрактивна за децата беше срещата с автомобилния рали водач и учител в Националната спортна академия доцент Димитър Илиев. Многократният първенец от разнообразни рали надпревари сподели част от образователната база в бранш „ Автомобилизъм ", където са и някои от колите, с които той се е състезавал. Димитър Илиев направи и проява пред децата какво би се случило в случай че автомобил се движи даже с доста ниска скорост и претърпи удар, а пасажерите и лидера са без колани. По думите на рали водача нищо не е по-важно от сигурността, когато сме на пътя. Състезанието е единствено за професионалния спорт и там се съблюдават правила и всички са доста деликатни. Трябва да сме виновни на пътя и да пазим себе си и близките, безапелационен е рали водача.

Държавната организация за протекция на детето е сътрудник на Националната спортна академия в събитието „ Студенти за сигурност на пътя ". То ще се организира на 19 април 2023 година, от 10 ч., в кампуса на НСА в Студентски град. Инициативата е ориентирана към младежите на България с апел за отговорно шофиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР