Членовете на парламентарната Комисия по здравеопазването не приеха на първо

...
Членовете на парламентарната Комисия по здравеопазването не приеха на първо
Коментари Харесай

Здравната комисия не прие намаляването на ДДС върху лекарствата

Членовете на парламентарната Комисия по опазването на здравето не одобриха на първо гласоподаване предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите от 20 на 9%. Осем от членовете на комисията гласоподаваха в поддръжка на препоръчаните промени, 1 гласоподава " срещу ", а 11 - " въздържал се ", заяви радио " Дарик ".

Георги Михайлов от Българска социалистическа партия уточни, че към момента не може да се даде безапелационен отговор с какъв брой при понижаване на ставката би се намалила цената на медикаментите, " само че за медикаментите, плащани от НЗОК, може да се реализира добър резултат ".

С унифицираната политика на Данък добавена стойност страната ни се подрежда до Дания, само че разликата в Брутния вътрешен артикул е несъизмерима с България, сподели той. Намаляването на Данък добавена стойност би подкрепило и лечебните заведения, уточни Валентина Найденова от Българска социалистическа партия и добави, че в случай че ставката се понижи на 9%, би се освободил запас в размер на 30-38 млн. лева годишно, който те да могат да употребяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР