Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване приеха да изискат от

...
Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване приеха да изискат от
Коментари Харесай

Здравната комисия изиска от Меджидиев пълната документация по избора на имот за детска болница

Членовете на парламентарната комисия по опазване на здравето одобриха да изискат от министъра на опазването на здравето в служебното държавно управление Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в цялата документи, обвързвана с избора на терен за бъдещата национална детска болница. По време на съвещанието министър Меджидиев дава отговор на настоящи устни въпроси, заложени от представители на всички парламентарни групи.

По думите на министър Меджидиев парцелът, който е определен – в кв. “Горна баня “, е най-подходящият, защото останалите благоприятни условия не дават отговор на някои условия. В някои от другите вероятни парцели, които са били измежду обсъжданите – в кв. „ Младост “ и „ Овча купел “, водопреносната мрежа не е планувана за строителство на подобен обект, изясни министър Меджидиев. До Банкя, където е другият терен, достигането с превоз с болно дете в натоварени часове денем би лишило повече от час, а незабавните структури също са надалеч от Банкя, уточни още той.

Анализът на потребностите е изработен от представители на педиатричната асоциация, идната седмица следва да бъде показан и пред заинтригуваните неправителствени организации. Около два месеца са нужни на Министерството на районното развиване и благоустройството за измененията в Подробния организационен устав, добави министърът. В Министерството на здравеопазването ще подготвим откриването на процедурата за планиране, добави министър Меджидиев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР