Членовете на парламентарната комисия по сигурност и обществен ред, заедно

...
Членовете на парламентарната комисия по сигурност и обществен ред, заедно
Коментари Харесай

Министър Маринов и депутати обсъдиха как да се улесни преминаването през ГКПП Кулата

Членовете на парламентарната комисия по сигурност и публичен ред, дружно с вътрешният министър Младен Маринов, шефът на Групово дело " Гранична полиция " Светлан Кичиков и шефа на Агенция " Митници " Георги Костов посетиха Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Преди това бе извършено изнесено съвещание на парламентарната комисия в Петрич.

На Кулата всички се срещнаха с инфраструктурните проблеми и разискаха по какъв начин да се избегнат опашките на пункта.

Основен акцент в съвещанието на парламентарната комисия ще бъде положението на граничните пунктове с Гърция и Северна Македония, сигурността и защитата на външната граница на Европейски Съюз, както и проблемите с транспортния трафик към и от Гърция, който през последните години стана извънредно натоварен. Кметът на Петрич Димитър Бръчков показа строителния проект на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, направен и признат преди 25 години, който планува разширение на пътното платно преди граничния пункт на българска територия. Към момента на вход и на излаз има единствено по едно пътно платно, което предизвиква съществени тапи и е причина за катастрофи.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков е изпратил писмо до институциите с предложение за втора лента към Гърция, като общата широчина на платното е 10 метра и разширение на трасето на вход към България на 7 метра, като двете платна бъдат разграничени с 80 сантиметрова островна зелена линия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР