Членовете на Обществото на плоската Земя твърдят, че вярват, че

...
Членовете на Обществото на плоската Земя твърдят, че вярват, че
Коментари Харесай

В какво точно вярват плоскоземците?

Членовете на Обществото на плоската Земя настояват, че имат вяра, че планетата ни е плоска. Разхождайки се по повърхността на планетата, на индивида тя му наподобява и се усеща плоска, по тази причина те считат всички доказателства за противното, като да вземем за пример сателитни фотоси на Земята като сфера, за измислици от НАСА и други държавни организации.

Вярата, че Земята е плоска, се счита за висшата доктрина на конспирацията. Според формалния уебсайт на обществото на флатъртърите (от британските думи за плосък флат и за Земя ърт) в него членуват повече от 20 000 души. Съдейки по изчерпателните пояснения, там хората, членуващи в това общество, в действителност имат вяра, че Земята е плоска.

Могат ли през 21 век тези хора да бъдат съществени обаче. Как е допустимо те да се съмняват в такива съществени научни обстоятелства като формата на Земята?

Ето какъв е светът през очите на плоскоземците. Ядката в техните вярвания е, че светът е плосък с център Полярния кръг. Антарктика съставлява границите на Земята и се състои от 150-метрова стена от лед към ръба. Според тях НАСА охранява тази стена, с цел да защищити популацията от катерене и рухване от диска.

Дневният и нощният цикъл на Земята се изяснява с вярата, че Слънцето и Луната са сфери с размери от 32 благи (51 километра), които се движат в кръгове на 3000 благи (4 828 км) над равнината на Земята. Подобно на прожекторите, тези небесни сфери осветяват разнообразни елементи от планетата в 24-часов цикъл. Плоскоземците имат вяра, че би трябвало да има и невидима Антилуна, която прикрива Луната по време на лунни затъмнения.

 Плоскоземци

Флатъртърите имат вяра, че гравитацията не съществува. Според тях земният диск не се рее в галактическото пространство, а се движи нагоре със скорост 9.8 метра в секунда. Точно и по тази причина нещата върху него остават на повърхността. Що се отнася до това, което се намира под диска на Земята, то е незнайно, само че множеството плоскоземци имат вяра, че дъното му е формирано от скали.

Плоскоземците имат вяра още, че фотосите на земното кълбо са фалшифицирани на фотошоп, GPS устройствата са програмирани, с цел да накарат водачите на самолети да мислят, че летят в прави линии към сфера, до момента в който в действителност летят в кръг над диск. Мотивът за прикриване на същинската форма на Земята от страна на международните държавни управления не е открит, само че плоскоземците имат вяра, че е главно финансов, от една страна, а от друга, е поради надзор над невежото население.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР