Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не допуснаха омбудсмана

...
Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не допуснаха омбудсмана
Коментари Харесай

Изгониха Мая Манолова от Тристранния съвет

Членовете на Националния съвет за тристранно съдействие не позволиха омбудсмана Мая Манолова да участва на съвещанието. На съвета се преглеждат промени в наредбата за здравната експертиза и в правилника за устройството и организацията на работа на ТЕЛК. Промените в наредбата уточняват здравната оценка на някои типове увреждания. Тристранката ще прегледа и промени в Кодекса за обществено обезпечаване, с които се урежда правото на пенсиониране на 82-ма души от съкратените миньори от рудник Бобов дол.

"Мястото ми е там, където се разискват планове, засягащи правата на жителите. В края на предходната година, без никакви диспути в Народното събрание, без никакви пояснения, без финансова аргументация - на миньорите беше отнето правото да се пенсионират по реда, по който се пенсионираха досега. На подземните миньори, които имат по 10, 15, 20, 25 години под земята стаж ", сподели Манолова.

Според вицепремиерат Валери Симеонов не може да се нарушава правилникът на съвещанието на Тристранния съвет, даже и да дойдат основният прокурор или Бойко Борисов неканени.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР