Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не допуснаха омбудсмана

...
Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не допуснаха омбудсмана
Коментари Харесай

Не пуснаха Мая Манолова на Тристранката

Членовете на Националния съвет за тристранно съдействие не позволиха омбудсмана Мая Манолова да участва на съвещанието.

Омбудсманът изясни, че тематиките, които ще се разискват са значими, а по един от законопроектите даже тя е вносител - този за ранното пенсиониране на миньорите. „ Мястото на омбудсмана е там, където се разискват проблеми, които засягат правата хората и това ми е позволено от закона за омбудсмана “, разяснява Манолова.

Тя изясни, че Светлана Ангелова от ГЕРБ я е помолила да отбрани съвета на Тристранка вместо нея, защото националният представител има ангажимент в изборния си регион. По думите й общественият министър Бисер Петков е знаел за това от седмица.

Вицепремиерът Валери Симеонов сподели, че не може да се нарушава правилника на съвещанието на НСТС, даже и да дойдат основният прокурор или министър-председателят неканени.

Членовете на НСТС разискват плановете на разпореждане на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и организацията на работа на органите за здравна експертиза.

Работодателите не одобряват степента на увреждане да се дефинира от водещото заболяване. Според тях това не е методът да се решат насъбраните с години проблеми.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР