Членовете на кралското семейство са известни и лесно разпознаваеми. Животът

...
Членовете на кралското семейство са известни и лесно разпознаваеми. Животът
Коментари Харесай

Най-добрите филми за живота на кралското семейство

Членовете на кралското семейство са известни и елементарно разпознаваеми. Животът им се развива пред очите на целия свят, само че любознанието на хората към кралските особи не стихва. Ето 5 от най-хубавите филми за кралското семейство:

1. " Елизабет " (1998)

След като Кейт Бланшет влиза в ролята на Елизабет I, става една от най нашумелите актриси в края на 90-те. Самата история на екранизацията стартира с короноването на младата Елизабет след гибелта на полусестра ѝ Мери. Редица дворцови интриги се пробват да омъжат кралицата за най-подходящия фаворит до момента в който самата тя поддържа загадка любовна връзка с Робърт Дъдли. Благодарение на известната дизайнерка на костюмите Александра Бърн (която е номинирана за четири Оскара), стилът на Елизабет от 16-ти век е едно от най-запомнящите се неща във кино лентата.



2. " Другата Болейн " (2008)

Филмът е екранизация по едноименния разказ на Филип Грегъри. Натали Портман и Скарлет Йохансон  влизат в функциите на Ан и Мери Болейн - две сестри, които се борят за привързаността на крал Хенри VIII (Ерик Бана). Историята се крепи на ревнивост, изменничество, зрелища и злословия - и всичко това се случва преди изтезанието на една от сестрите.

3. " Кралицата " (2006)

Вече повече от 20 години специалисти се пробват да схванат какво претърпява кралското семейство седмица след гибелта на принцеса Даяна. На база няколко свидетелски обстоятелства и изследвания на документалистите Питър Моргън основава извънреден сюжет за този интервал, основан на гледната точка на Елизабет II. Главната роля извършва Хелън Мирън и за това си преобразяване получава Оскар за най-хубава актриса, както и покана за вечеря с същинската Елизабет II.

4. " Речта на краля "

Независимо дали става въпрос за връзката сред Кралицата майка (Хелена Бонъм Картър) и крал Джордж VI (Колин Фърт) или връзката сред краля и неговия логопед Лионел Лоудж (Джефри Ръш), всяка минута от този филм е вдъхновяваща.-->

5. " Даяна, майка ни: Нейният живот и завещание "

Документалният филм на HBO " Даяна, майка ни: Нейният живот и завещание ", е сниман по отношение на 20-годишнината от гибелта на Принцесата на народа. Историята е разказана значително от вероятностите на синовете й - принц Уилям и принц Хари. Братята споделят обичаните си мемоари за майка си. Сюжетът наблюдава по какъв начин принц Джордж и принцеса Шарлот се срещат с паметта на  баба си. Интересен миг е и последният телефонен диалог на Даяна с децата ѝ.

6. " W.E ".

Изненадващо, само че режисьор на кино лентата е поп-иконата Мадона. Сюжетът разкрива няколко секрети към любовната история на Уолис Симпсън и херцогът на Уиндзор. Голяма част от известните обстоятелства за връзката им се преплитат в действителност и клюки.  

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР