Членовете на кралското семейство на Саудитска Арабия се обявиха срещу

...
Членовете на кралското семейство на Саудитска Арабия се обявиха срещу
Коментари Харесай

Вече има кралски отпор срещу Мохамед бин Салман

Членовете на кралското семейство на Саудитска Арабия се оповестиха против това принц Мохамед бен Салман Ал Сауд да наследи трона поради обвинявания, че е виновен за убийството на Джамал Хашоги. Това заяви организация Reuters, базирайки се на три източника, близки до саудитския кралски двор, съобщи БГНЕС.
Десетки принцове и братовчеди ще се опитат да попречат на принц Мохамед да наследи трона. Те ще направя това, до момента в който към момента е жив неговият татко – 82-годишният крал Салман бен Абдел Азиз Ал Сауд, твърди Reuters.
Кралското семейство счита да поддържа единствения брат на крал Салман, принц Ахмед. Високопоставени американски служители също са подкрепили неговата кандидатура за правоприемник, обявиха източниците.
Според тяхната информация отношението на Съединени американски щати към престолонаследника се е трансформирало освен поради неговото евентуално присъединяване в убийството на журналиста Хашоги, само че и поради позицията на принц Мохамед по въпроса за пазаруване на оръжие от Русия. В писмо на престолонаследника до министерството на защитата от 15 май, с което Reuters разполага, той е помолил ведомството " да се концентрира върху покупката на оръжие " от Русия, в това число зенитни ракетни системи С-400.
В Саудитска Арабия престолът не се наследява автоматизирано от най-големия наследник, както е в множеството европейски монархии. Наследникът се избира от краля и старшите членове на фамилията.
Журналистът Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври след посещаване на саудитското консулство в Истанбул. На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха, че той е погубен в постройката на дипломатическата задача, откакто информация за това излезе обществено доста дни по-рано. Международната общественост осъди този акт и упорства за следствие. Тези дни The Washington Post написа, базирайки се на Централно разузнавателно управление на САЩ, че заповедта за убийството на опозиционния публицист е дадена от престолонаследника принц Мохамед. Хашоги беше създател в The Washington Post.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР