Членовете на Комисията за финансов надзор определиха Диана Йорданова, в

...
Членовете на Комисията за финансов надзор определиха Диана Йорданова, в
Коментари Харесай

Диана Йорданова ще съвместява и поста заместник-председател на КФН, ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност

Членовете на Комисията за финансов контрол дефинираха Диана Йорданова, сега заместник-председател на КФН, управляващ ръководство "Осигурителен контрол ", за заместител, който да извършва пълномощията на заместник-председател на КФН, управляващ ръководство "Надзор на капиталовата активност " до встъпване в служба на определен от Народното събрание нов заместник-председател. Решението е взето на съвещанието на надзора през вчерашния ден.

Йорданова беше определена за заместник-председател на КФН от Народното събрание на 11 октомври 2017 година.
Тя има магистърска степен по математика и по счетоводство и надзор. От 2007 до 2011 година е ръководител на Постоянната комисия по бюджет и финанси към общинския съвет в Бургас.
Била е депутат в четири Народни събрания - 41, 42, 43 и 44-то, като в 42-тото и 44-тото Народно заседание Диана Йорданова е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, ръководител на Подкомисията по надзор и отчетност на обществения бранш и член на Комисията по енергетика.
Освен в ръководството на частни финанси, тя има сериозен опит и в ръководство на обществени финанси като ръководител на Бюджетната комисия към Общинския съвет в Бургас, в следствие - като ръководител на Подкомисията по надзор и отчетност на обществения бранш в Народното събрание. Като депутат и като заместник-председател в Комисията по бюджет и финанси Диана Йорданова взе участие в процеса по приемане на редица закони във финансовата и бюджетна сфера и добре познава юридическата основа, върху която действа пенсионното обезпечаване.
В досегашната си професионална кариера Диана Йорданова е натрупала богат опит в областта на финансовото законодателство и регулацията на небанковата финансова сфера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР