Членовете на комисията от ГЕРБ и ПП също казаха да“

...
Членовете на комисията от ГЕРБ и ПП също казаха да“
Коментари Харесай

Социалната парламентарна комисия одобри минималната заплата да стане 850 лв.

Членовете на комисията от ГЕРБ и Политическа партия също споделиха „ да “ на растежа на минималното заплащане до ½ от междинното
Все по-реалистично наподобява минималната работна заплата от 1 януари следващата година да е закрепена на 850 лева Парламентарната обществена комисия утвърди на първо четене предлагането на Българска социалистическа партия минималната да бъде 50% от междинната заплата за страната.

Различните партии имаха разнородни оферти какъв брой би трябвало да бъде прагът на най-ниските хонорари. В последна сметка обаче депутатите от ГЕРБ и Политическа партия в комисията споделиха „ да “ на входираното от социалистите.

„ Разумът надви. Комисията по труда, обществената и демографската политика единомислещо одобри на първо четене предлагането на Българска социалистическа партия минималната заплата да стане 50% от междинната. За 2023 година това значи 850 лева Благодаря на всички парламентарни партии за поддръжката. 500 000 работещи небогати ще почувстват грижата ни за тях. Нека бързо да приемем закона и на второ четене. Тогава на служебния кабинет на президента Радев, който беше срещу това нарастване, няма да му остане нищо друго, с изключение на да извърши решението на Народното събрание “, разяснява Корнелия Нинова.

Разбира се, предлагането занапред би трябвало да влезе в пленарната зала, както и да мине още едно четене в комисията. Между първо и второ четене са изцяло вероятни разнообразни реакции на текстовете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР