Членовете на Камарата на представителите в американския Конгрес приеха законопроекта,

...
Членовете на Камарата на представителите в американския Конгрес приеха законопроекта,
Коментари Харесай

Долната камара на Конгреса одобри по-ниски пенсии за екс-президентите на САЩ

Членовете на Камарата на представителите в американския Конгрес одобриха законопроекта, налагащ таван на размера на пенсиите, които някогашните президенти на Съединени американски щати взимаха до момента.
Плановете на американските конгресмени предвиждаха годишните пенсии на някогашните държавни водачи да се понижат с 5 хиляди $. В момента петимата живи някогашни президенти на Съединени американски щати взимат по 205 хиляди $, показва БГНЕС.
По време на съвещанието съвсем всички конгресмени опазиха тезата, че някогашните държавни глави заработват така и така милиони долари от изнасянето на лекции и продажбата на записките си - по тази причина не се нуждаят от в допълнение държавно подкрепяне.
Както означи и по-рано основателят на плана – републиканецът Джоди Хейс, " сега няма потребност средствата на данъкоплатците да се употребяват за поддръжка на някогашните държавни водачи ".
Освен съкращаването на размера на пенсиите, новоприетият закон планува и понижение на средствата в размер на 500 хиляди $ годишно, от които всичките някогашните президенти се възползват за наемането на офисни пространства и заплащането на щатните си чиновници. Според проектите тази сума ще бъде автоматизирано понижена до 350 хиляди $ в границите на идващите 5 години, а по-късно и до 250 хиляди $.
Плащанията на някогашните държавни глави от държавната хазна се разграничават обаче доста сега. Така, да вземем за пример Джими Картър е получил през 2016 година едвам 230 000 $, а Джордж Буш-старши - три пъти повече (малко над 600 хил.). Най-голямата дадена сума също принадлежи на семейство Буш. Според одитите през въпросната година Буш-младши е взел 800 000 $.
Годишната аренда за офис на Барак Обама пък се чака, че ще бъде сред 500 и 550 хиляди $ годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР