Членовете на Германската социалдемократическа партия започнаха да гласуват дали да

...
Членовете на Германската социалдемократическа партия започнаха да гласуват дали да
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия решават на вот дали да се коалират с Меркел

Членовете на Германската социалдемократическа партия започнаха да гласоподават дали да поддържат нова коалиция с консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, оповестява ДПА.

Би било огромен удар за Меркел, в случай че социалдемократите не поддържат образуването на коалиция, защото немският водач ще би трябвало да образува държавно управление на малцинството или да свика предварителни избори.

463 723 регистрирани членове на Германската социалдемократическа партия имат право да отхвърлят или да възобновят партньорството сред лявоцентристите и дясноцентристите, което ръководи Германия от 2013 година

Членовете ще могат да изпратят бюлетините в централата на партията в Берлин до среднощ (23,00 часа по Гринуич) на 2 март. Резултатите от гласуването се чакат през същия уикенд.

Резултатът е неразбираем, защото младежкото крило на социалдемократите изрично се разгласи срещу съдружното съглашение.

Вчера стана ясно от социологическо изследване, че социалдемократите към този момент са трета партия на национално равнище, защото е изпреварена от консерваторите и крайнодесните от " Алтернатива за Германия ".

Германия към момента не може да образува ново държавно управление след парламентарните избори през септември 2017 година Меркел безрезултатно се опита да се коалира с либералите и Зелените. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР