Членовете на Германската социалдемократическа партия започнаха да гласуват дали да

...
Членовете на Германската социалдемократическа партия започнаха да гласуват дали да
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия решават на вот дали да се коалират с Меркел

Членовете на Германската социалдемократическа партия започнаха да гласоподават дали да поддържат нова коалиция с консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, оповестява ДПА.

Би било огромен удар за Меркел, в случай че социалдемократите не поддържат образуването на коалиция, защото немският водач ще би трябвало да образува държавно управление на малцинството или да свика предварителни избори.

 Крайнодесните от „ Алтернатива за Германия” станаха втората най-силна партия
Крайнодесните от „ Алтернатива за Германия ” станаха втората най-силна партия

Консерваторите на Меркел са първи с 32%

463 723 регистрирани членове на Германската социалдемократическа партия имат право да отхвърлят или да възобновят партньорството сред лявоцентристите и дясноцентристите, което ръководи Германия от 2013 година

Членовете ще могат да изпратят бюлетините в централата на партията в Берлин до среднощ (23,00 часа по Гринуич) на 2 март. Резултатите от гласуването се чакат през същия уикенд.

Резултатът е неразбираем, защото младежкото крило на социалдемократите изрично се разгласи срещу съдружното съглашение.

Вчера стана ясно от социологическо изследване, че социалдемократите към този момент са трета партия на национално равнище, защото е изпреварена от консерваторите и крайнодесните от " Алтернатива за Германия ".

Германия към момента не може да образува ново държавно управление след парламентарните избори през септември 2017 година Меркел безрезултатно се опита да се коалира с либералите и Зелените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР