Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари. Това

...
Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари. Това
Коментари Харесай

Г-20 си стиснаха ръцете за глобалното затопляне, бежанците и корупцията

Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари. Това излиза наяве от окончателната декларация на международните водачи след срещата на върха в Хамбург. Те се оповестиха и срещу протекционизма, само че признаха ролята на защитни ограничения във връзка с търговията и върховенството на Световната комерсиална организация (СТО) при определянето на разпоредбите на интернационалната търговия. В документа се показва още, че всички страни се ангажират с Парижкото съглашение за климата, като се изключи Съединените щати.

Очаквано, различията сред Съединени американски щати и другите страни от Г-20 по въпросите на климата се отразяват в заключителното официално съобщение. " Ние се запознахме с решението на Вашингтон да се отдръпна от съглашението от Париж, " се споделя в документа. " Лидерите от останалите страни от Г-20 заключиха обаче, че договорът няма да бъде преразгледан ", безапелационни са участниците в днешните договаряния, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

Държавите показват също, че ще работят дружно за превъзмогване на последствията от миграцията. Сред акцентите е и желанието на огромните стопански системи да влагат в Африка, подобрявайки изискванията на живот на там и предпазвайки Европа от нов напор на чужденци. При представянето на документа, немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че "Двадесетте " имат намерение да засилят битката против сенчестия банков пазар.

Руският президент Владимир Путин адмирира взетите решения и дефинира като извънредно значими и на практика въпросите, наранени по време на двудневната среща. По неговите думи неподходящи трендове в международната търговия не се виждат и има придвижване в растежа на световната стопанска система. Той уточни също, че съветската стопанска система към този момент е изляза от рецесията. Все отново президентът не сподели и огромна убеденост за стабилността и икономическия напредък в страната си. Меркел, Макрон и Путин приказваха дружно за рецесията в Украйна и методите за нейното разрешаване, като подчертаха, че следва среща на Нормандската четворка в близко бъдеще.

Г-20 се схванаха още благодарение на всички налични средства да се опълчват на корупцията. " Ние продължаваме да изпълняваме проекта за битка с корупцията в годините 2017-2018, благодарение на практическо интернационално съдействие и техническа помощ. Поддържаме четири пакета от значими правила, които се концентрират върху целостта на обществения и частния бранш ", се споделя в официалното съобщение. Съобщението гласи, че компании, които вършат облага благодарение на корупционни схеми, ще бъдат изправени пред съда. В този подтекст групата на 20-те се съгласи да противодейства на контрабандата на редки животни и растения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР