Членовете на Европейския парламент очертаха своите идеи относно дългосрочната стратегия

...
Членовете на Европейския парламент очертаха своите идеи относно дългосрочната стратегия
Коментари Харесай

Европарламентът с нови предложения за климата

Членовете на Европейския парламент обрисуваха своите хрумвания по отношение на дълготрайната тактика на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията. Това се случи с Резолюция, призната през днешния ден с 369 гласа „ за “, 116 гласа „ срещу “ и 40 гласа „ въздържал се “. Евродепутатите дефинират единствено два от осемте сюжета, препоръчани през ноември от Европейската комисия, като осигуряващи действителна опция на Европейски Съюз да доближи чисто нула в парникови газове до 2050 година Тази цел бе сложена според Парижкото съглашение за климата.

Парламентът изрази своята поддръжка за инициирането на демонстрации под формата на учебни стачки, защото те покачват осведомеността за климатичните опасности. Членовете на Екологичен потенциал желаят от националните, районните и локалните управляващи, както и от Европейски Съюз, да подхващат съответни и бързи дейности, с цел да не превишат цената от 1,5 ° C климатичен предел на световните температури.

Евродепутатите декларират, че Европейски Съюз би трябвало да изпрати ясно обръщение, че е подготвен да преразгледа своя принос към Парижкото съглашение. Те показват, че с подобаващата поддръжка за най-уязвимите райони, браншове и жители, преходът към излъчвания с чисто нула може евентуално да сътвори 2.1 милиона спомагателни работни места до 2050 година в Европейски Съюз. Това може да се реализира чрез основаването на фонд за обективен преход, който да поддържа районите наранени най-силно от декарбонизацията, като да вземем за пример регионите за рандеман на въглища.

Членовете на Екологичен потенциал смятат, че преходът към чистата стопанска система на парникови газове ще отвори обилни нови благоприятни условия. Те акцентират, че вложенията в промишлени нововъведения, цифрови технологии и чисти технологии са нужни за възстановяване на растежа, конкурентоспособността и основаването на работни места в възходяща кръгова стопанска система и биоикономика. С резолюцията се удостоверява позицията на Парламента да разпределят най-малко 35% от разноските за научни проучвания в поддръжка на реализиране на поставените цели в региона на климата.

По време на полемиката „ Чиста планета за всички “, извършена на 28 ноември 2018 година, Комисията показа стратегическата си дълготрайна тактика за неутрална във връзка с климата стопанска система до 2050 година, включваща осем вероятни сюжета. Продължава задълбоченото обсъждане на посоката на бъдещата политика на Европейски Съюз в региона на климата и енергетиката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР