Членовете на Европарламента целят да бъде постигнато бързо споразумение със

...
Членовете на Европарламента целят да бъде постигнато бързо споразумение със
Коментари Харесай

Българските социалисти не подкрепиха решението на ЕП за муниции за Украйна

Членовете на Европарламента целят да бъде реализирано бързо съглашение със Съвета на Европейски Съюз по незабавната процедура.

Европейската комисия даде предлагането при започване на май, след което Европейският парламент задейства тъкмо такава процедура за приемането му. " За " гласоподаваха 446, срещу - 67, 112 се въздържаха.

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов гласоподава " срещу " проектозакона, а останалите четирима български евродепутати от групата се въздържаха.

През евродепутатът Петър Витанов съобщи, че поддържа проектозакона в частта му за увеличение на отбранителните качества на Европейски Съюз и стимулира позицията си по този начин:

" Добре е да има средства, които подтикват отбранителните качества на Европейски Съюз. Защото това е стъпка към еманципацията на Европейски Съюз, към развиване на един бранш, който е значим за България - да вземем за пример в българския военно-промишлен комплекс работят 50 000 души ".-

Евродепутатът обаче е срещу заводите в Европейски Съюз да работят за украинския фронт:

" Не споделям, че на Украйна не би трябвало да се оказва помощ. Напротив. Ясно е кой е жертвата и кой е агресорът. Но считам, че Европейски Съюз би трябвало да постави повече старания в търсене на мирни начинания ".

Витанов сподели още, че би трябвало да се търси политическо решение на спора Русия - Украйна и че Европейски Съюз не би трябвало да се трансформира в заслон на НАТО .

Всички български евродепутати от останалите политически групи поддържаха законопроекта.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР