Членовете на ЕП са потресени от съобщенията за нарушения, включително

...
Членовете на ЕП са потресени от съобщенията за нарушения, включително
Коментари Харесай

ЕП призовава за специална визова програма за афганистански жени, търсещи закрила

Членовете на Екологичен потенциал са потресени от известията за нарушавания, в това число изтезания, набиране на деца бойци, за репресии против мирни митинги и изложение на противоречие, и за ограничение на правата на индивида, ориентирани изключително към дамите и девойките. В резолюция, призната с 536 гласа " за ", 96 гласа " срещу " и 50 гласа " въздържал се " в четвъртък, те приканват Европейски Съюз и неговите страни членки да работят дружно, с цел да улеснят евакуацията на жителите на Европейски Съюз и на афганистанците, изложени на риск, по-специално посредством потреблението на безвредни коридори.

Членовете на Екологичен потенциал акцентират, че множеството афганистански бежанци ще търсят протекция в прилежащите страни. Ето за какво Европейски Съюз би трябвало да поддържа тези страни и да помогне за основаването на филантропични коридори за обезпечаване на продоволствена помощ, вода, канализация и медикаменти. Това обаче не може да размени пълноценната европейска политика в региона на убежището и миграцията, която следва да се концентрира върху презаселването на най-застрашените и най-уязвимите лица и да включва специфична визова стратегия за афганистански дами, търсещи протекция от режима на талибаните.

Парламентът също по този начин настоятелно приканва страните членки да създадат преоценка на настоящите и неотдавна подадени молби за леговище, в това число на отхвърлените молби, като акцентира, че при никакви условия не би трябвало да има насилствени връщания в Афганистан.

Евродепутатите още веднъж приканват Комисията да показа законодателно предложение за филантропични визи и страните членки да споделят поравно отговорността за предлагането на протекция.

Членовете на Екологичен потенциал признават, че е нужен оперативно взаимоотношение с държавното управление на талибаните по логистични и филантропични въпроси, с цел да се обезпечи филантропична помощ на нуждаещото се цивилно население и безвредно прекосяване за задгранични жители и афганистанци, които желаят да изоставен страната. Тези контакти обаче би трябвало да останат строго лимитирани до съответните цели. Те акцентират, че не са изпълнени изискванията за политическо признание на фактическите талибански водачи, които сега заличават достиженията от последните двадесет години

Оттеглянето на американските и интернационалните сили от Афганистан е групов крах на западната външна политика и тактика за сигурност, споделят евродепутатите, и от него би трябвало да се извлекат съществени поучения за в бъдеще. Те също по този начин показват, че този неуспех може да се окаже стратегическо преимущество за незападни сили и прилежащи страни, изключително Пакистан, както и Китай и в по-малка степен Русия.

В умозаключение, членовете на Екологичен потенциал акцентират, че Европейски Съюз би трябвало да ускори доста способността си да работи независимо и да укрепи съдействието си в региона на защитата, като построи същински Европейски съюз за защита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР