Членовете на екипажа са добре известни с това, че предоставят

...
Членовете на екипажа са добре известни с това, че предоставят
Коментари Харесай

Трябва ли да давате бакшиш на стюардесите? Ето правилата на авиокомпаниите — и какво съветват експертите през празниците

Членовете на екипажа са добре известни с това, че дават на пасажерите „ препоръки за полет “, само че би трябвало ли да им върнете услугата?

С наближаването на Коледа някои постоянно пътуващи се чудят същото: би трябвало ли пасажерите да дават бакшиш на стюардесите?

Интересно е, че макар че кабинният екипаж може да наподобява като сервитьори в небето — въпреки всичко те сервират храна и питиета — доста специалисти по полети считат, че бакшишите нямат място в самолета.

Някои се тормозят, че обещанието за спомагателни пари може евентуално да докара до това стюардесите да натъртват на обслужването пред сигурността — последното е техен приоритет №1, съгласно View From the Wing.

Да не приказваме, че огромните самосвали могат да чакат специфични услуги, които биха могли да попречат на работата на стюардесите и затова евентуално да застрашат сигурността на пасажерите и другите членове на екипажа.

„ Нашите работни места исторически са били обективизирани и сексуализирани “, каз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР