Членовете на ДПС от Комисията по вероизповеданията и правата на

...
Членовете на ДПС от Комисията по вероизповеданията и правата на
Коментари Харесай

ДПС напуска Комисията по вероизповеданията в парламента

Членовете на Движение за права и свободи от Комисията по вероизповеданията и правата на индивида подадоха оставки.
Решението заяви от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Причината е желаната оставка от Движение за права и свободи на ръководителя на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида Красимир Велчев на 28 септември.
Искането на Движението пристигна поради изказвания на Велчев по време на разискване на Законопроект за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. " Изявленията на Велчев са ксенофобски, насаждат ненавист и разделяне в обществото - ксенофобия ненавист към другия, към другия ", безапелационен бе Карадайъ.
„ Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за честен акт и човечност към потърпевшите, които отстоявайки правата си се опълчиха на режима “, разяснява Карадайъ.
„ Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да потвърди, че фактически споделя европейските полезности и европейската им реторика не е присвоена за задачите на национализма. За нас това беше извънредно значимо ГЕРБ да се възползват от опцията си “, разяснява Карадайъ.
По думите му събитията не вършат индивида, те единствено го разкриват. Според него стабилността в района и в страната се слагат под въпрос. Карадайъ уточни, че Движение за права и свободи от дълго време упорства български етнически модел да бъде общонационалната ни обединителна идея.
" Нека работим за това България да се трансформира и утвърди като поръчител на стабилността в района ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР