Членове на руската банда Пуси райът (Pussy Riot) получиха 15

...
Членове на руската банда Пуси райът (Pussy Riot) получиха 15
Коментари Харесай

15 дни затвор за членовете на Пуси райът, нахлули на терена на финала на Световното

Членове на съветската тайфа " Пуси райът " (Pussy Riot) получиха 15 дни затвор за нахлуването на терена по време на финала на Световното състезание по футбол сред Франция и Хърватия в Русия, осведоми Агенция Франс Прес.



Московски съд осъди Вероника Никулшина, Олга Курачева, Олга Пахтусова и Пьотър Верзилов на 15 дни затвор и също им забрани да посещават спортни събития за интервал от три години.

Те са упрекнати в " жестоко нарушение на разпоредбите за държание на феновете " и им е наложено оптималното наказване освен това обвиняване.



Четиримата нахлуха на терена и за малко прекъснаха мача през второто полувреме, следен от президентите на Русия Владимир Путин и на Франция Еманюел Макрон.

Музикалната група незабавно пусна известие в обществената мрежа, поемайки отговорност за митинга и разгласява лист с шест политически претенции , в това число освобождение на всички политически пандизчии, преустановяване на арестите на мирни демонстрации и да се " разреши политическа конкуренция в страната ".

" Пуси райът " стана известна с осъществяването на протестна ария против Путин в черква в централната част на Москва през февруари 2012 година

Три от членовете на групата бяха наказани в безчинство, стимулирано от религиозна ненавист . Съдебният развой провокира необятен интернационален отзив.



Надежда Толоконникова и Мария Альохина бяха освободени, откакто излежаха 22 месеца от двугодишната си присъда. Екатерина Самучевич получи условна присъда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР