Членове на Висшия съдебен съвет напуснаха заседанието на Пленума, а

...
Членове на Висшия съдебен съвет напуснаха заседанието на Пленума, а
Коментари Харесай

ВСС прекъсна заседанието си, заради цирка с болтовете на Лозан Панов

Членове на Висшия правосъден съвет напуснаха съвещанието на Пленума, а като причина показаха митинга пред постройката, който е в поддръжка на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Причината хората да се съберат беше точка от днешния дневен ред. Тя е по сигнал на БЛИЦ, в който се упреква ръководителят на Върховен касационен съд, че е взел участие в партийно-политически протест. Става дума за митинг в поддръжка на изгонения католически духовник от Белене Паоло Кортези, на който участва Панов. Заради наличието на представители на Реформаторския блок и " Да, България ", мероприятието се трансформира в политическо.

По този мотив БЛИЦ подаде сигнал до Етичната комисия, която обаче не взема решение, а го внася на съвещание на Пленума, той да се произнесе по въпроса.

По този мотив хора се проведоха във Facebook и се събраха пред постройката на Висш съдебен съвет в символ на поддръжка към Лозан Панов. Граждани сложиха и болтове пред външната врата. Хората са приветствали ръководителя на Върховен касационен съд на влизане, само че са освиркали сътрудника му Георги Колев.

След като изгласуваха останалите точки от дневния ред и се стигна до тази за държанието на Лозан Панов, ръководителят на Върховен административен съд съобщи, че до момента в който не бъде обезпечена спокойна конюнктура за работа, без сходни демонстрации пред Висш съдебен съвет, той няма да взе участие в съвещанието и го напусна.

След него основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че на монитора си вижда обява в уебсайт на обвиняем със заглавие: " Болтове пред Висш съдебен съвет в поддръжка на Лозан Панов ", а в различен уебсайт, на обвинен чете: " Граждани подредиха болтове на прага на правосъдния съвет в поддръжка на Лозан Панов ". Каза, че в " сходни циркове " няма да взе участие. Важните за системата точки били изгласувани, пожела приятна работа на останалите и също напусна залата.

Соня Найденова подсети на останалите, че Висш съдебен съвет нееднократно е работил при митинги - на цивилен, с агнешки главички пред вратата, с некролози, само че в никакъв случай не е прекъсвал за това съвещанията си. Явно тогава не е пречело на сътрудниците ѝ, в този момент не схваща за какво това се явява проблем.

Но един по един кадровиците напуснаха залата, кворумът падна и съвещанието бе прекратено.

Източник: Правен свят
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР