Членове на въоръжени групи нападнаха главния затвор на Хаити в

...
Членове на въоръжени групи нападнаха главния затвор на Хаити в
Коментари Харесай

Въоръжени банди нападнаха затвор в Хаити и освободиха стотици затворници

Членове на въоръжени групи нападнаха основния затвор на Хаити в Порт-оПренс и освободиха няколкостотин пандизчии, държани там, съобщава новинарският портал Gazette Haiti.

Атаката е осъществена по време на отсъствието на министър-председателя на Хаити Ариел Хенри, който реализира съглашение в Кения за изпращане на мироопазващи сили в републиката за битка с въоръжени групи. Няма данни за жертви вследствие на офанзивата, предава 24 часа.

Активността на бандите в Хаити се усили след убийството на президента на страната Жовенел Моис на 7 юли 2021 година и земетресение през август същата година, което умъртви повече от 2200 души.

През 2023 година гангстерски групи направляваха повече от 80% от столицата на републиката Порт-о-Пренс. Жовенел Моис бе президент на Хаити от 7 февруари 2017 година Той е женен за брачната половинка си от 1996 година

В нощта на 6 против 7 юли 2021 година незнайни нападатели влязоха в резиденцията на Моис и го раниха смъртоносно. Нападната е и брачната половинка на президента Мартин, която е откарана в болница.

Няколко часа покъсно медиите оповестиха за гибелта на първата дама. По-късно посолството на Хаити в Доминиканската република опроверга тази информация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР