Членове на ЦИК: Безумно е! ДАНС не знаят, а Рашков

...
Членове на ЦИК: Безумно е! ДАНС не знаят, а Рашков
Коментари Харесай

Служебният кабинет работи за провала на вота


Членове на ЦИК: Безумно е! ДАНС не знаят, а Рашков ревизира медицински досиета

В нощта против четвъртък още един склад се оказа с машини-фантоми на “Сиела Норма”

Министерство на вътрешните работи праща ЦИК да пита прокурори

Служебният кабинет работи за неуспех на изборите, с цел да могат по-късно назначените от Румен Радев за министри да продължат да ръководят. Това е единственото пояснение за тоталната злополука с организацията към машините за гласоподаване, разясниха пред “Труд” представители на управленията на партии.

След следващата среднощна информация, че нова порция с кашони техника от 199 бройки е в склад на “Сиела Норма” в София на територията на бившето Висше военно-транспортно учебно заведение “Тодор Каблешков”, членове на ЦИК направиха изключително изказване сутринта в четвъртък.

“Безумно е! ЦИК в последната седмица се занимава, вместо с изборния развой, да написа писма другите способени органи като Министерство на вътрешните работи и ДАНС да окажат подпомагане да бъдат охранявани. Междувременно господин Бойко Рашков написа изборни описи, ревизира медицински досиета и други такива неща, които имат директно отношение към изборния резултат”, обявиха яростно Красимир Ципов, Димитър Димитров, Йорданка Ганчева и Георги Баханов. От ЦИК направиха грубата сметка, че общата численост на машините, за които въобще нямат визия, към този момент е 603.

В същото време шефът на “Сиела Норма” Веселин Тодоров разгласи по bTV, че откритите 199 машини е подправена вест. А след това посочи, че това са тези открити към този момент 150 машини за аварийни елементи, плюс едни 36, за които преди ден самият Тодоров призна и още 13, които пък били от предните избори.

Зам.-председателят на ЦИК Димитров обаче отвърна Тодоров, като попита за какво в началото от “Сиела Норма” са споделили, че машините-фантоми са за Албания и Грузия, а след това, че са за аварийни елементи.

“Най-безумното нещо, което чух, е, че машините се нуждаели от щипки. Ами те в случай че нямат 1000 щипки, желаят да вземат подготвена машина, с цел да ѝ вземат щипките. От ДАНС получихме писмо - питайте прокуратурата. Това обикновено ли е?”, съобщи Димитров.
Бойко Рашков нямал данни за операции на вота
Часове след новооткритите 199 машини-фантоми за гласоподаване, служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че към този момент няма данни, че в допълнение импортираните машини за гласоподаване от “Сиела Норма” са предопределени за изборни операции.

“Машините, които, в случай че фактически са закупени толкоз на брой, колкото се разгласиха в медиите, от частната компания “Сиела Норма” - ще установим в този момент за каква цел са внесени”, сподели още Рашков.

Припомняме, че макар настояването на основния прокурор Иван Гешев за общо звено сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за битка с изборните нарушавания и пазаруване на гласове, Рашков отхвърли неговото ведомство да спомага на обвиняването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР