Членове на Социалистическа партия Български път и Сдружение Българи за

...
Членове на Социалистическа партия Български път и Сдружение Българи за
Коментари Харесай

Русофили подкрепиха Николай Малинов и свързаха шпионския скандал с икономически интереси

Членове на Социалистическа партия " Български път " и Сдружение " Българи за стопански съюз и единение с Русия " /БИСЕР/ застанаха зад ръководителя на НД " Русофили " Николай Малинов и журналиста Юрий Борисов.

" Твърдо заставаме зад преследваните русофилски водачи ", съобщи на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция проф. Ангел Димов - ръководител на Социалистическа партия " Български път " и Сдружение БИСЕР, който също е бил свикан за разпит.

" Редица обстоятелства дават съображение да се допуска, че в дъното на обсъждания антикомунистически шпионски скандал стоят така наречен " другари " на Русия. По-конкретно това са локални предприемачи, които забогатяха при разграбването на насъбраното по време на социализма национално благосъстояние ", сподели проф. Димов. По думите му тези хора се пробват посредством въздействието, което имат върху български управници и прокурори да овладеят и българо-руското придвижване. Той означи, че до прокурорската мярка се е прибегнало след няколко конгреса на " Русофили ", на които са правени несполучливи опити за премахване на Николай Малинов от председателския пост.

Проф. Димов уточни, че не е оправдано в миг на предизборна акция да се показват тези лица, само че ги прикани да спрат да преследват Николай Малинов и Юрий Борисов, тъй като, по думите му, това е незаслужено, а и двамата са интелектуалци.

Денчо Златанов, президент на мото клуб " Нощни вълци " - София, уточни, че преди два дни е завършил техния мотопоход в България " Миротворци 2019 ", при който не са срещнали русофоби. Затова, съгласно него, русофобията в България е провокирана или платена, а този скандал евентуално е провокиран от някакви стопански ползи.

 Проф. д.ик.н. Ангел Димов (вдясно)- ръководител на Социалистическа партия
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР