Членове на синдикатите излязоха на протест в Париж, като счупиха

...
Членове на синдикатите излязоха на протест в Париж, като счупиха
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Париж, водни оръжия и гранати срещу тях

Членове на синдикатите излязоха на митинг в Париж, като счупиха голям брой витрини на магазини и влязоха в конфликт с полицията. Тя употребява водни оръжия и гранати, с цел да разпръсне тълпата.

Колоната на протестиращите против плана за промяна на държавната работа във Франция потегли от Площада на Републиката по бул. Бомарше към Площада на Бастилията в източната част на Париж. Медиите оповестиха, че стачкуващите са коренно настроени младежи, напълно облечени в черно и криейки лицата си зад маски. Такива радикалисти непрестанно вземат участие в профсъюзни протестни дейности във Франция, предизвиквайки хаос.

Според неотдавна появила се традиция, левите радикали и анархисти, нарекли себе си "Черният блок ", се подредиха в бойни редици пред главната колона на профсъюзите и уверено се придвижиха към Площада на Бастилията. Полицаите, които стояха на пътя им, не влязоха в контакт с тях и това даде опция на радикалите да продължат. Достигнали Бастилията, размирниците започнаха да разрушават витрините на магазините и автобусните спирки, след което най-сетне се намесиха органите на реда. За да разпилян тълпата, те използваха водни оръжия, светлинно-звукови гранати и сълзотворен газ.

Today, French public sector workers continued their months-long protest against proposed layoffs and privatization. This is only a small portion of the crowd, which stretched for miles along the boulevards of Paris. pic.twitter.com/BCAhWcPABT
— Lindsay Ayling (@AylingLindsay) May 22, 2018
След като стачкуващите бяха разпръснати, ситуацията остана напрегната. Периодично се подновяваха конфликтите сред протестиращи и чиновници на реда.

Профсъюзите в Париж стачкуват против проектите на държавното управление да извърши промени в държавната работа. Според предварителните оценки към 16 000 души са взели присъединяване в процесията.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР