Членове на семейства, разделени от Корейската война, ще се срещнат

...
Членове на семейства, разделени от Корейската война, ще се срещнат
Коментари Харесай

Членове на семейства, разделени от Корейската война, ще се срещнат днес във Северна Корея

Членове на фамилии, разграничени от Корейската война, ще се срещнат тази заран в Кимгансан - планински курорт в Диамантената планина на Северна Корея, близо до демилитаризираната зона, съобщи Ройтерс.

Участие във фамилната среща ще вземат към 250 души от Южна и Северна Корея, множеството от които са на възрастта над 80 години.

Общо към 57 хиляди южнокорейци имат родственици в северната част на полуострова. Сред тях е 91-годишната Лий. Тя ще се срещне със своя наследник, с който е била разграничена през 1950 година

Не съм сигурна, че ще го разпозная. Тогава той беше на три години, а в този момент е на 71 години.  И той няма да ме познае. Много желая да го попитам по какъв начин е протекъл живота му през тези години, дали е имал " нова " майка или татко му го е отгледал самичък.

Последната среща сред разграничени фамилии се организира през 2015 година. Споразумение за възобновяване на този вид събирания беше реализирано по време на вътрешнокорейската среща на върха сред южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР